Evenement

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 vond de 34e editie van de Marathon Eindhoven plaats. Dit jaar stonden er ruim 23.000 deelnemers aan de start van het grootste sportevenement van de provincie Noord-Brabant. Alle lopers worden altijd enthousiast aangemoedigd door de 200.000 toeschouwers langs de verschillende parcoursen.

Titelverdediger Festus Talam wint 34e Marathon Eindhoven

De Keniaan Festus Talam heeft in een spannende strijd de 34e Marathon Eindhoven gewonnen. De 23-jarige nummer 1 van vorig jaar schudde pas enkele meters voor de finish zijn laatste overgebleven concurrent van zich af en kwam na 2:06:13 in een nieuw PR over de finish. Hiermee was hij 13 seconden sneller dan vorig jaar.

Marathon Eindhoven voor het eerst een tweedaags sportfeest

De populaire 10k m-loop is dit jaar verplaatst naar zaterdagavond. Hierdoor kunnen de deelnemers nu veel meer genieten van een bijzondere beleving. Hardlopen in de avond geeft een andere dynamiek. Zeker als het wordt ondersteund met licht en muziek. De organisatie zal in overleg met Gemeente en hulpdiensten het evenement verder vormgeven. 

Deelnemers komen van over de hele wereld; maar liefst 43 verschillende landen in totaal. Iedere loper heeft zijn of haar eigen verhaal en ambities. Van de fanatieke lopers gebrand op het lopen van een nieuw PR tot de plezierlopers genietend van de sfeer in de stad.

Nieuw onderdeel: 5KM4ALL

De uitbreiding naar zaterdagavond maakte het tevens mogelijk om met de ‘5KM4ALL’ een nieuw onderdeel te introduceren. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze. Zo kun je deelnemen met je rolstoel, handbike, op skates, met step, wandelend, met een kinderwagen of als Nordic Walker. 

De diverse onderdelen tijdens het marathonweekend:

  • Marathon (42,195 km) 
  • Business Estafette Marathon
  • Halve Marathon (21,1 km) 
  • Business Halve Marathon
  • Marathon Eindhoven 10 km Gepresenteerd door ED
  • IAK City Run (5 km)
  • 5KM4ALL 
  • Chiquita Mini Marathon (1 mijl / 1,6 km)

 

Sfeervideo 

 

Gemeente Eindhoven ASML VDL Philips DLL TU/e Brainport Sports & Technology Energy Lab AA Drink Eindhovens Dagblad IAK Verzekeringen Provincie Noord Brabant Subway