Evenement

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 vindt de 34ste editie van de Marathon Eindhoven plaats. Vorig jaar stond een recordaantal van ruim 24.000 deelnemers aan de start van het grootste eendaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. Alle lopers worden altijd enthousiast aangemoedigd door de 200.000 toeschouwers langs de verschillende parcoursen.

Marathon Eindhoven wordt voor het eerst een tweedaags sportfeest

De populaire 10km-loop wordt verplaatst naar zaterdagavond. Hierdoor kunnen de deelnemers nu veel meer genieten van een bijzondere beleving. Hardlopen in de avond geeft een andere dynamiek. Zeker als het wordt ondersteund met licht en muziek. De organisatie zal in overleg met Gemeente en hulpdiensten het evenement verder vormgeven. Voorlopig staat de start gepland om 19:30 uur en wordt de deelnemers een parcours aangeboden dat vanuit het centrum grotendeels over Strijp-S loopt.

Deelnemers komen van over de hele wereld; maar liefst 43 verschillende landen in totaal. Iedere loper heeft zijn of haar eigen verhaal en ambities. Van de fanatieke lopers gebrand op het lopen van een nieuw PR tot de plezierlopers genietend van de sfeer in de stad.

Nieuw onderdeel: 5KM4ALL

De uitbreiding naar zaterdagavond maakt het tevens mogelijk om met de ‘5KM4ALL’ een nieuw onderdeel te introduceren. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze. Zo kun je deelnemen met je rolstoel, handbike, op skates, met step, wandelend, met een kinderwagen of als Nordic Walker. Niets is te gek! Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier, waarbij de snelheid wordt gelimiteerd op maximaal 15 km per uur.

De diverse onderdelen tijdens het marathonweekend:

Zaterdag 7 oktober

  • Marathon Eindhoven 10km Gepresenteerd door ED

  • 5KM4ALL 

Zondag 8 oktober

  • Marathon (42,195 km) 
  • Business Estafette Marathon
  • Halve Marathon (21,1 km) 
  • Business Halve Marathon
  • IAK City Run (5 km)
  • Chiquita Mini Marathon (1 mijl / 1,6 km)

Sfeervideo van 2016

 

Gemeente Eindhoven ASML VDL Philips TU/e Brainport Sports & Technology Energy Lab AA Drink Eindhovens Dagblad IAK Verzekeringen Provincie Noord Brabant Subway