Ga terug

Marathon Eindhoven wordt tweedaags sportfeest

14 april 2017

Traditiegetrouw vindt Marathon Eindhoven plaats op de tweede zondag van oktober. Echter, dit jaar zal op zaterdagavond 7 oktober het sportfeest al losbarsten met de populaire 10 km loop en het nieuwe onderdeel de 5KM4ALL. Hiermee wordt de meest innovatieve marathon van Nederland voor het eerst een tweedaags sportevenement.

Door de 10km-loop te verplaatsen naar zaterdagavond, kunnen de deelnemers nu veel meer genieten van een bijzondere beleving. Hardlopen in de avond geeft een andere dynamiek. Zeker als het wordt ondersteund met licht en muziek. De organisatie zal in overleg met Gemeente en hulpdiensten het evenement verder vormgeven. Voorlopig staat de start gepland om 19:30 uur en wordt de deelnemers een parcours aangeboden dat vanuit het centrum grotendeels over Strijp-S loopt.

De uitbreiding naar zaterdagavond maakt het tevens mogelijk om met de ‘5KM4ALL’ een nieuw onderdeel te introduceren. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze. Zo kun je deelnemen met je rolstoel, handbike, op skates, met step, wandelend, met een kinderwagen of als Nordic Walker. Niets is te gek! Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier, waarbij de snelheid wordt gelimiteerd op maximaal 15 km per uur.

De inschrijving opent binnenkort. Houd de facebookpagina en/of de website goed in de gaten voor meer informatie

Gemeente Eindhoven ASML VDL Philips DLL TU/e Brainport Sports & Technology Energy Lab AA Drink Eindhovens Dagblad IAK Verzekeringen Provincie Noord Brabant Subway