Business Estafette Marathon


Praktische info

Deelnemerspakket

Je ontvangt per team vijf startnummers en één startnummerband. Het startnummer met de chip dien je aan de startnummerband te bevestigen en door te geven aan de volgende loper voor de tijdregistratie.

Wij verzoeken iedere loper nadrukkelijk om op de achterzijde van het startnummer het medisch paspoort in te vullen. In geval van medische calamiteiten wordt gebruik gemaakt van deze gegevens. De tijdsregistratie-chip is verwerkt in het startnummer. Het startnummer dient op de borst gedragen te worden en er mogen geen kledingstukken overheen gedragen worden.

Finish & medailles

Als team finishen

Het is de lopers van etappe 1, 2 en 3 toegestaan om gezamenlijk met loper 4 te finishen op de Vestdijk. Op de hoek van de Vestdijk met de Smalle Haven kunnen jullie instappen. Dit instappunt ligt op zo’n 250 meter voor de finish.

Herinneringsmedailles

De laatste loper van het team dient na de finish de startnummerband in te leveren in het finishgebied op de Vestdijk. In ruil hiervoor ontvangt hij/zij vier herinneringsmedailles voor het hele team. De speciale medailles voor de Estafette Marathon worden uitgereikt in het finishgebied, door een team van vrijwilligers. De locatie wordt duidelijk aangegeven met ballonnen.

Fotosessie

Per bedrijf of team maken we van alle deelnemers aan de Estafette Marathon een foto in looptenue. Deze foto’s worden gemaakt in Beursgebouw Eindhoven. Onze fotograaf is van 08:30 uur tot 15.30 uur beschikbaar! Spreek a.u.b. vooraf met je teamleden af hoe laat je samen op de foto gaat.

Omkleedgelegenheid en massage

Speciaal voor de deelnemers aan de Estafette Marathon en de Business Run zijn op de vide van ‘Beursgebouw Eindhoven’ faciliteiten ingericht. Als deelnemer kun je hier terecht voor de laatste informatie en kun je je kleding in bewaring geven. Deze kledinginname wordt de hele dag, van 8.30 uur tot 17.00 uur, bewaakt. Verder is er op de vide de mogelijkheid tot een massage. Het Beursgebouw Eindhoven is gevestigd aan de Lardinoisstraat 8, in het centrum van Eindhoven.

Ophalen startnummers

De voor de deelname noodzakelijke attributen kunnen worden opgehaald door de teamleider. De teamleider wordt hiervan op de hoogte gesteld. De teamleider krijgt de mogelijkheid om de deelnamepakketten op te halen op maandag 8 oktober en dinsdag 9 oktober, tussen 09:00 en 17:00 uur, in de Cuyperszaal van Hotel Pullman Eindhoven Cocagne. Het adres van Hotel Pullman Eindhoven Cocagne is Vestdijk 47, 5611 CA Eindhoven. De Cuyperszaal van Hotel Pullman Cocagne Eindhoven heeft een eigen ingang. Deze bevindt zicht zo’n 20 meter links van de hoofdingang. De ingang naar de Cuyperszaal zal duidelijk worden aangegeven met een bord. Voor Hotel Pullman Cocagne Eindhoven is een laad & los zone waar u gebruik van kunt maken. Let op: deze zone is geen parkeerstrook. Als u naast de Business Estafette Marathon ook deelnemers heeft ingeschreven voor andere onderdelen dan zijn deze startpakketten ook aanwezig.

Als de teamleider de startpakketten niet heeft opgehaald is er de mogelijkheid om deze op zaterdag 13 oktober (tussen 10:00 uur en 17:00 uur) of op zondagochtend 14 oktober (vanaf 08:00 uur), in Beursgebouw Eindhoven op te halen. Beursgebouw Eindhoven vindt u aan de Lardinoisstraat 8, 5661 ZZ in het centrum van Eindhoven.

Pendelbussen

Door middel van bussen zullen de lopers bij de wisselpunten op de High Tech Campus en bij de Oude Bossche Baan gebracht worden. Het is de verantwoordelijkheid van de lopers om zich tijdig te melden.

Pendelbussen naar wisselpunt 1 vertrekken vanaf de parkeerplaats achter Beursgebouw Eindhoven (parallel aan Fellenoord) vanaf 9.00 uur. Let op: de laatste bus vertrekt om 09:45 uur!

Pendelbussen naar wisselpunt 3 vertrekken vanaf de parkeerplaats achter Beursgebouw Eindhoven (parallel aan Fellenoord) vanaf 11:00 uur.

Pendelbussen vanaf wisselpunt 1 terug naar Beursgebouw Eindhoven

De lopers van de eerste etappe worden met pendelbussen vanaf de High Tech Campus weer teruggebracht naar Beursgebouw Eindhoven. De bussen op de High Tech Campus vertrekken vanaf 11.00 uur en staan opgesteld op de heuvel die direct aansluit op de op- en afrit naar de snelweg.

Pendelbussen vanaf wisselpunt 3 terug naar Beursgebouw Eindhoven

Deelnemers aan de derde etappe worden met pendelbussen vanaf de Oude Bossche Baan weer teruggebracht naar Beursgebouw Eindhoven. De pendelbussen vertrekken vanaf 12.30 uur en staan opgesteld bij het tankstation aan de Oude Bossche Baan.

Er worden geen pendelbussen ingezet naar het tweede wisselpunt. Dit wisselpunt aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan is op loopafstand van Beursgebouw Eindhoven.

Prijsuitreiking

De uitslag van de Estafette Marathon wordt bepaald op basis van de bruto eindtijd, mits de eerste loper vanuit het juiste (paarse) startvak is gestart. Als de loper niet in het juiste startvak start zal er een straftijd aan de bruto eindtijd worden toegevoegd. Er zal worden geprobeerd om de winnende teams op de dag zelf de prijzen te overhandigen. Mocht dit niet haalbaar blijken, dan zullen de winnende teams in de week na de marathon benaderd worden om hun prijs in ontvangst te nemen. Er zijn prijzen beschikbaar voor de eerste drie teams die de finish passeren.

Start

De start van de Estafette Marathon is om 10.00 uur op de Mathildelaan. De eerste loper van ieder team zal starten vanuit het paarse startvak. Dit startvak is duidelijk aangegeven. 

Startvak

De kleur van het startvak voor de Estafette Marathon is paars en bevindt zich achter de startvakken van de hele marathon. Om een eerlijke uitslag op te kunnen maken willen we dat alle teams in hetzelfde vak starten. Mocht je in een ander startvak starten, dan zijn wij genoodzaakt een straftijd bij de brutotijd op te tellen voor de uitslag. Deze straftijd zal minimaal 5 minuten bedragen.

Tijdregistratie

De tijdregistratie van alle looponderdelen vindt plaats met behulp van de MyLaps BibTag. Deze chip zorgt voor een nauwkeurige tijdregistratie. Wij hanteren een tweetal eisen met betrekking tot het gebruik van deze chip. De chip is op de achterzijde van het startnummer aangebracht en mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Tevens mag er geen kleding over het startnummer en de chip gedragen worden. Het startnummer en de chip mag je na afloop als aandenken bewaren. De chip is niet herbruikbaar bij andere evenementen. Lopen met een eigen chip is niet mogelijk. Alle kilometerpunten worden aangegeven aan de zijkant van de weg. Voor een juiste tijdsregistratie moet je alle controlematten op het parcours en ook de matten na de finish passeren. Alle tijden worden vastgesteld op netto waarnemingen!

Wisselitem

Dit jaar wordt er voor het eerst gelopen met een startnummerband. Aan deze startnummerband bevestig je het exchange startnummer, waaraan een Bib-Tag is bevestigd. Deze band inclusief startnummer is het wisselitem. Hierdoor heeft elke loper een tijd in de uitslag. Wisselen en finishen met de startnummerband inclusief exchange startnummer is verplicht anders kom je niet in de uitslag.

Wisselpunten

De wissellocaties liggen op de High Tech Campus (wisselpunt 1, na 10.5km), op de Veldmaarschalk Montgomerylaan (wisselpunt 2, na 20.3km) en op de Gerretsonlaan (wisselpunt 3, na 31.8km). De lopers lopen de volgende afstanden: 10.5km, 9.8km, 11.5km en 10.3km.

Wisselpunt 1 (High Tech Campus, ter hoogte van sportveld. Rechter weghelft)

Alleen te bereiken door de lopers per bus! Niet bereikbaar voor supporters! Het wisselpunt is open van 10.00 – 11.45 uur. De lopers die het 2e traject voor hun rekening nemen dienen uiterlijk om 09:45 uur de bus te nemen vanaf het speciaal ingerichte busstation aan de Fellenoord (2 min lopen vanaf Beursgebouw Eindhoven). Bij het wisselpunt zijn toiletten aanwezig en is er een mogelijkheid je kleding en/of tas af te geven. De finishende loper wordt naar de rechterweghelft geleidt om kort buiten het parcours te wisselen. Het startnummer wordt doorgegeven door de omroeper bij het wisselpunt. De startende loper kan zich gereed maken in het wisselvak.

Wisselpunt 2 (Veldmaarschalk Montgomerylaan, ter hoogte van de Gildelaan. Linker weghelft)
Het wisselpunt is open van 11.00 – 12.45 uur en ligt op slechts 10 min wandelen van Beursgebouw Eindhoven. Na de kruising met de Vincent van den Heuvellaan zal de finishende loper naar de linker weghelft worden geleid. Het startnummer wordt vanaf dat punt doorgegeven naar de omroeper bij het wisselpunt. De startende loper kan zich gereed maken in het wisselvak. Bij het wisselpunt zijn toiletten aanwezig en is er een mogelijkheid je kleding en/of tas af te geven.

Wisselpunt 3 (Gerretsonlaan / bocht naar de Oude Bossche Baan. Linker weghelft)
Het wisselpunt is open vanaf 11.30 tot uiterlijk 14.30 uur. Op de Gerretsonlaan zal de finishende loper naar de linker weghelft worden geleid. Het startnummer wordt vanaf dat punt doorgegeven naar de omroeper bij het wisselpunt. De startende loper kan zich gereed maken in het wisselvak. Bij het wisselpunt zijn toiletten aanwezig en is er een mogelijkheid je kleding en/of tas af te geven.

Indeling wisselpunten

De wisselpunten zijn herkenbaar aan de grote borden voorafgaand aan de wisselzone met opschrift “ESTAFETTE / RELAY” en aan een ballonnenboog. De wisselpuntvakken bevinden zich aan het marathonparcours. De verschillende wisselpunten liggen steeds op een weggedeelte van het marathonparcours. Er word je dan ook gevraagd om goed rekening te houden met andere deelnemers. Om alles in goede banen te leiden wordt de deelnemer bij het naderen van een wisselpunt (zo’n 250 meter voor de wissel) gevraagd op de juiste weghelft te gaan lopen. Deze weghelft zal worden aangegeven door middel van een bord en met pionnen/dranghekken. 

Op alle wisselpunten zijn toiletten beschikbaar en bevindt zich een tent waar de lopers hun kleding beheerd kunnen achterlaten. Let op:een deelnemer komt niet meer terug op zijn of haar startplaats, dus spreek met een teamgenoot goed af dat hij/zij jouw spullen mee neemt! Wij adviseren daarom ook om af te spreken dat loper 2 een trainingspak mee neemt van deelnemer 1, dat loper 3 dit doet voor deelnemer 2 en loper 4 voor deelnemer 3. Als je klaar bent met je etappe heb je dan in ieder geval direct warme kleding bij de hand. 

Wisselprocedure en tijdregistratie

Het item dat de lopers bij het wisselpunt aan elkaar moeten overdragen is een startnummerband. De wisselprocedure is als volgt: er worden bij het wisselpunt teamnummers omgeroepen van de lopers die het wisselpunt naderen. De startende loper mag zich na het oproepen van het teamnummer melden in het wisselvak. De finishende loper geeft de startnummerband over in het daarvoor bestemde wisselvak aan de startende loper. Juryleden/vrijwilligers zien erop toe dat er goed gewisseld wordt en de juiste loper vertrekt.

De tijdsregistratie registreert op ieder wisselpunt een tussentijd van het team, ofwel de looptijd van de finishende loper. Dit gaat automatisch, via de chip in het startnummer, zodra je de tijdmatten passeert. Bij de finish op de Vestdijk wordt de eindtijd van het team gemeten.


Wat krijgen de teamleden:


Startnummer

Startnummer, spelden en tijdregistratie

Officiële medaille

Unieke herinnering aan jouw deelname

Running shirt

Functioneel Marathon Eindhoven running shirt


Verzorging

Onderweg en na de finish

Prijs

Prijs voor snelste Business Halve Marathon team

Vervoer

Gratis vervoer naar/van het wisselpunt


Wat krijgt het bedrijf:


Uitslag

Uitslag op internet

Finishcertificaat

Downloadable certificaat

Naamsvermelding

Naamsvermelding van het bedrijf op onze website met doorlink


Speciale faciliteiten

Omkleedruimte in Beursgebouw Eindhoven

Teamfoto

Blijvende herinnering aan jullie teamprestatieTestlopen

Ook dit jaar organiseert Eindhoven Atletiek weer vier testlopen. Deze testlopen zijn zeer geschikt voor deelnemers aan de estafette-, halve- of hele marathon van Eindhoven. In diverse tempogroepen en onder begeleiding van lopende en fietsende hazen worden oplopende afstanden gelopen. De testlopen bestaan uit meerdere ronden met doorkomst op de atletiekbaan in Eindhoven, met verzorging in de vorm van een waterpost en de mogelijkheid voor een korte sanitaire stop.

Lees meer

Op Naar Marathon Eindhoven

ONME (Op Naar Marathon Eindhoven) is een trainingsprogramma van Eindhoven Atletiek met als doel fit aan de start te verschijnen van de 10 km, de halve marathon, de hele marathon of de estafette marathon. Onder leiding van ervaren trainers van Eindhoven Atletiek train je op basis van gerichte trainingsschema’s voor de grote dag in oktober. Dit doe je samen met andere enthousiaste lopers van je eigen niveau. Tijdens het programma zijn er een aantal tussentijdse testmomenten waarbij je je vooruitgang kunt meten.

Lees meer

LOGO for it trainingsprogramma

Het LOGO for it!-trainingsprogramma bereid je voor op de hele, de halve óf de 10 km-loop van Eindhoven in het tweede weekeinde van oktober. Het programma is dus niet voor beginnende hardlopers. Onder leiding van de trainers train je vijf maanden lang en werk je samen aan je duurvermogen, snelheid en looptechniek. Tijdens de eerste trainingen zal er gekeken worden met welke groep je mee kunt trainen, zodat je altijd op je eigen niveau loopt.

Lees meer

Voorbereidingsprogramma GVAC

In de aanloop naar Marathon Eindhoven organiseert GVAC uit Veldhoven dit jaar wederom haar succesvolle voorbereidingsprogramma’s. Zowel de beginner die de 5 of 10 km wil kunnen lopen, als de (meer) gevorderde loper die zich richt op de ½ of hele marathon, kan bij GVAC terecht.

Lees meer

Controles

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Bevestiging

Als je het team hebt ingeschreven, wordt het verschuldigde bedrag door ons gefactureerd. Je ontvangt automatisch een bevestiging per e-mail. Zorg dus dat het e-mailadres van de contactpersoon correct is ingevuld. Mocht je na inschrijving gegevens willen wijzigen of alsnog een product willen bestellen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw account via het inschrijfformulier.

Handleiding voor inschrijven

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een team of bij het inschrijven van een bestaand team? Lees dan deze praktische handleidingen door.

Groep aanmaken
Bekijk hier het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een groep.

Doe mee aan een groep
Bekijk hier het stappenplan voor het deelnemen aan een bestaande groep.

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor deelname aan de Business Estafette Marathon is 16 jaar op de dag van het evenement.

Wedstrijdreglement

Bekijk hier het wedstrijdreglement.