Info


Marathon Eindhoven

De hoofdafstand van het evenement heeft een vlak en snel één-ronde-parcours door Eindhoven. Je komt langs highlights als Philips Stadion, Strijp-S, Evoluon en Hogh Tech Campus. Op deze afstand kun je ook deelnemen aan de Business Estafette Marathon.

Halve Marathon

De Halve Marathon gepresenteerd door ED loop door het noorden van Eindhoven met start en finish in het bruisende centrum. Het is gelijk aan het tweede deel van de hele marathon. Op deze afstand kun je ook deelnemen aan de Business Halve Marathon.

10 km

De populaire Jumbo 10 km vindt dit jaar op zondag plaats. Je loopt een deel van het officiële marathonparcours en legt de laatste kilometers door het sfeervolle hart van Eindhoven af. Op deze afstand kun je ook deelnemen aan de Business Run 10 km.

Business Runs

Bedrijven kunnen een sportieve prestatie neerzetten door deelname aan de Business Runs. Deelname aan de Business Runs zorgt niet alleen voor een goede onderlinge sfeer maar ook voor gezonde, actieve werknemers die bruisen van de energie.


City Run 5 km

Loop samen met zo’n 6.000 andere deelnemers mee met de Aon City Run. De route loopt dwars door het centrum van Eindhoven en finisht net als de hele en halve marathon op de Vestdijk.

Mini Marathon

De Mini Marathon 1 Mijl (1,6 km) maakt het toegankelijk voor de allerjongste sportievelingen. Loop met vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, teamgenootjes, ouders of grootouders en nog zo’n 3.000 andere deelnemers dwars door het centrum van Eindhoven.

5KM4ALL

Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours af op een alternatieve wijze. Zo kun je wandelen of deelnemen met je rolstoel, handbike, step, een kinderwagen of als Nordic Walker. Iedereen mag meedoen, waarbij de snelheid wordt gelimiteerd op 15 km per uur.

Wandeltocht

Wil je liever wandelen dan hardlopen? Doe mee aan de 12,5 of 20 km wandeltocht op de dag voorafgaand aan de Marathon Eindhoven.


Parcoursen


Kom jij helpen?

Gedurende het hele jaar houden zo’n 60 vrijwilligers zich druk bezig met de organisatie van Marathon Eindhoven powered by ASML; het internationale topsportevenement dat jaarlijks op de tweede zondag van oktober plaatsvindt. Op de dag zelf zetten een kleine 1.500 vrijwilligers zich in om alles op rolletjes te laten lopen. De dag staat of valt bij de hulp van onze vrijwilligers!

Lees meer
Vrijwilligers

Programma