Marathon Eindhoven powered by ASML verplaatst naar 9 en 10 oktober 2021

20 juli 2020

De voor het najaar geplande Marathon Eindhoven gaat in verband met de coronacrisis niet door. De 37ste editie staat nu een jaar later op het programma: op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021.

,,Erg spijtig deze afgelasting, maar ook de enige juiste beslissing,’’ zegt Edgar de Veer, sinds 2009 organisator van het populaire Brabantse evenement. ,,Het is onder de huidige omstandigheden niet realistisch het marathonweekeinde op 10 en 11 oktober zowel feestelijk als veilig te laten verlopen. Wij zijn tot het besluit gekomen in nauw overleg met de gemeente Eindhoven.’’

De beperkende richtlijnen van de overheid betreffende Covid-19 zijn weliswaar iets versoepeld, maar onder meer de ‘anderhalvemeter-regel’ is onverminderd van kracht. De organisatie heeft bovendien een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

Monique List, wethouder binnenstad: ,,Het is buitengewoon jammer voor al die lopers, jong en oud, die zich hebben verheugd op de Marathon Eindhoven, maar de volksgezondheid komt vanzelfsprekend op de eerste plaats. Het coronavirus is nog niet weg. Hopelijk kunnen wij volgend jaar met z’n allen weer onbelemmerd genieten van dit prachtige, voor iedereen toegankelijke evenement.’’

De Marathon Eindhoven powered by ASML heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een gemoedelijk stadsfeest; bovendien innovatief en met een fraai, snel parcours. Met vorig jaar in totaal 23.500 inschrijvingen. Op uitgaanscentrum Stratumseind is de interactie tussen lopers en het enthousiaste publiek uniek. De toeschouwers kunnen de lopers daar bijna letterlijk aanraken – maar juist dat is dit jaar helaas ongepast.

De aangeschafte startbewijzen voor de editie van oktober dit jaar blijven geldig voor de Marathon Eindhoven van 2021. De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover per e-mail persoonlijk bericht.

Voor de duizenden lopers die dit jaar hebben uitgekeken naar de Marathon Eindhoven is er een uitnodigend alternatief: de 1ste virtuele editie. Edgar de Veer: ,,Er komt een revolutionaire app, waarbij de beleving van het evenement op bijzondere wijze wordt nagebootst. Binnenkort volgt meer informatie.’’

Lees hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan even of je hem kunt vinden in onze FAQ's of neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen - Marathon Eindhoven verplaatst naar 2021

Waarom wordt de Marathon Eindhoven verplaatst naar 9 en 10 oktober 2021?

De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met COVID-19 maken het helaas onmogelijk het evenement te organiseren op de feestelijke wijze die traditioneel past bij de Marathon Eindhoven.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving voor de editie in 2020?

Individuele inschrijving
Alle individueel aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de editie op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021. Je hoeft hiervoor nog niets te doen. 

Wat als ik niet kan deelnemen in 2021?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders. Mocht je jouw startbewijs op korte termijn niet kunnen overdragen via het platform, kun je er ook voor kiezen jouw startbewijs nog even te behouden en later nogmaals aan te bieden. Biedt dit geen oplossing? Neem dan contact met ons op o.v.v. jouw bevestigingsnummer. 

Hoe kan ik mijn inschrijving kosteloos overdragen?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders.

Wat gebeurt er met de extra producten die ik naast mijn startbewijs heb aangekocht?

Eventueel extra bestelde producten waar jij nog geen gebruik van hebt kunnen maken zoals het shirt, medaille graveren, tassenafgifte en SMS service blijven staan voor de editie in 2021. 

Komt er een virtuele editie?

Ja, er wordt intensief gewerkt aan een revolutionaire app waarbij de beleving van de Marathon Eindhoven wordt nagebootst. Iedereen die zich heeft ingeschreven, krijgt binnenkort een uitnodiging om gratis gebruik te maken van deze innovatie.

Ik heb gedoneerd aan het goede doel. Wat gebeurt er met mijn donatie?

Jouw donatie is overhandigd aan de KWF kankerbestrijding.

Kan ik nog extra producten bestellen?

Je kunt extra producten toevoegen aan jouw inschrijving door in te loggen op jouw account.

Kan ik me al inschrijven voor de editie op 9 en 10 oktober 2021?

Nee, momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven. Als je op zoek bent naar een startbewijs, kun je kijken of je er een kunt bemachtigen via ons vraag en aanbod-platform.

Kan ik van afstand wijzigen?

Dit kan zodra de inschrijving geopend is. Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan
- Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
- Klik op ''race wijzigen'';
- Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
- Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.