Programma | zaterdag

9 oktober 2021
Tijd Activiteit Locatie
09.00 - 13.00 Afhalen startnummers/wandelkaarten Torenallee 22-02
09.30 uur Start Renewi Ploggin Run Pullman Hotel Eindhoven
10.00 uur Start 20 km wandeltocht Torenallee 22-02
11.30 uur Start 12,5 km wandeltocht Torenallee 22-02
13.00 uur Start 5KM4All Torenallee 22-02

Programma | zondag

10 oktober 2021
Tijd Activiteit Locatie
08.00 - 16.00 uur Afhalen startnummers Eindhoven
09.30 uur Start Mini Marathon 18 Septemberplein
09.45 uur Start City Run 5 km Stationsplein
10.00 uur Start Marathon Eindhoven (incl. Business Estafette Marathon) Mathildelaan
10.10 uur Start Jumbo 10 KM (incl. Business 10 KM) Montgomerylaan
14.00 uur Start Halve Marathon - wave 1 ABC (incl. Business Halve Marathon) Montgomerylaan
14.15 uur Start Halve Marathon - wave 2 DEF (incl. Business Halve Marathon) Montgomerylaan
14.30 uur Start Halve Marathon - wave 3 GH (incl. Business Halve Marathon) Montgomerylaan
17.30 uur Sluiting finish Vestdijk

Parcoursen

De Marathon Eindhoven powered by ASML staat bekend om de snelle parcoursen en enthousiaste ondersteuning van de toeschouwers. De tientallen verschillende muziekpunten leveren een belangrijke bijdrage aan de zo geroemde sfeer in de stad. Bekende highlights langs het parcours zijn de Markt, het Catharinaplein, Stratumseind en de Geldropseweg. De routes op zaterdag lopen o.a. over Strijp-S, Strijp-T, Strijp-R, het Philips de Jonghpark en de Philips Fruittuin. 

Parcoursrecords Marathon Eindhoven
Dickson Chumba (M) - 2:05:46 (2012)
Georginia Rono (V) - 2:24:33 (2011)

Marathon Eindhoven (41,195 km)
Halve Marathon Eindhoven (21,1 km)
Jumbo 10 km
City Run 5 km
Mini Marathon (1 Mijl)
Wandeltocht (12,5 km)
Wandeltocht (20 km)

Startnummers

Startnummers Nederlandse deelnemers
Informatie over het ontvangen van startnummers voor Nederlandse deelnemers wordt op een later moment bekendgemaakt.

Startnummers buitenlandse deelnemers
Buitenlandse deelnemers kunnen hun startnummer ophalen bij het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021. 

Startnummers Scholen (1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km)
Startnummers voor scholen op de 1 km, 2,5 km, 5 km en/of 10 km die voor 6 september besteld worden zijn voorzien van schoolnaam en worden opgestuurd. De startnummers die op 6 september of later besteld worden, moeten opgehaald worden op het Malieveld en hier zal geen schoolnaam op staan. Dit in verband met de productietijd van de startnummers.

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

Je kunt jouw startnummer overdagen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 12 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt.

Afstand wijzigen

Afstand wijzigen
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 12 september? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

  • Zaterdag 9 oktober: 10.00 uur - 17.00 uur
  • Zondag 10 oktober: Vanaf 08.00 uur

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Startwaves

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 12 september je verwachte eindtijd in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten.

Startvakken Marathon
Startvakken Halve Marathon
Startvakken Business Estafette Marathon

De kleur van het startvak voor de Business Estafette Marathon is paars en bevindt zich achter de startvakken van de hele marathon. Om een eerlijke uitslag op te kunnen maken dienen alle teams in hetzelfde vak te starten. Mocht je in een ander startvak starten, dan zijn wij genoodzaakt een straftijd bij de bruto tijd van het team op te tellen voor de einduitslag. Deze straftijd zal minimaal 5 minuten bedragen.

Startvakken Business Halve Marathon

De indeling van de startvakken wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. De aanduiding van de vakken gebeurt middels een kleur. In welk startvak je moet starten, is op je startnummer aangeduid met de kleur van het startvak. 

Startvakken Business 10 km

Bij de Business Run 10 km is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startvakken.

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Eindhoven Centraal is uitstekend bereikbaar en is gelegen vlakbij de start- en finishlocaties. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.

Advies zaterdag
- Start: Torenallee 22-02, Strijp-S
- Dichtstbijzijnde station/halte: station Strijp-S en bushalte Glaspoort

Advies zondag
- Hele Marathon & Business Estafette Marathon: Mathildelaan
- Halve Marathon & Business Run Halve Marathon: Montgomerylaan
- Jumbo 10 km & Business Run 10 km: Montgomerylaan
- Aon City Run 5 km: Geldropseweg
- Mini Marathon: 18 Septemberplein

Openbaar vervoer

NS
Station Eindhoven Centraal bevindt zich op loopafstand van de start- en finishlocaties. Deelnemers en bezoekers kunnen met de trein naar dit station reizen. Houd wegens de verwachte drukte rekening met extra reistijd. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.9292ov.nl.  

Busdiensten
In verband met de voorbereidingswerkzaamheden en de uitvoering van het evenement zullen diverse buslijnen niet of volgens een andere dienstregeling rijden. Om goed voorbereid op weg te gaan, plan je reis op www.hermes.nl. 

 

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook gaan lopen of naar Eindhoven gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Enkele parkeergarages in en rondom het centrum van Eindhoven zijn rondom Marathon Eindhoven niet, of beperkt bereikbaar. In de aanloop naar het evenement plaatsen we een overzicht met parkeergarages die bereikbaar zijn. 

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Je kunt jouw fiets stallen op de daarvoor aangewezen locaties. Op deze pagina vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in Eindhoven.

Afsluiting wegen

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip. De wegafsluitingen en oversteekplaatsen worden in aanloop van het evenement gepubliceerd. Gemeente Eindhoven heeft een live routeplanner ontwikkeld die de actuele afsluitingen van een evenement weergeeft. Net als vorig jaar zijn alle afzettingen en oversteekpunten van de verschillende parcoursen, gekoppeld aan de exacte tijden, verwerkt. Klik hier voor de routeplanner. Let op: zorg dat je de juiste datum instelt via 'route opties'.

 

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.