Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Categorieën


Inschrijving

COVID-19

COVID-19
Klik hier voor de laatste updates.

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

 • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
 • Klik op ''race wijzigen''; 
 • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
 • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.
Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Enkel bij deelnemers aan de Mini Marathon is het mogelijk om tijdens het inschrijven een coachnummer te bestellen.

Event shirt

Kan ik een event shirt bestellen?
Je kunt tijdens het inschrijven een event shirt bestellen. Het design wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. Indien je het Marathon Eindhoven running shirt besteld hebt bij jouw inschrijving, kun je deze op vertoon van jouw startnummer ophalen op onderstaande openingstijden. De locatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Vrijdag 9 oktober van 10:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 10 oktober  van 10:00 tot 18:00 uur
Zondag 11 oktober  van 08:00 tot 16:00 uur
Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Klik hier om je in te schrijven voor de Marathon Eindhoven.

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, groep, school of vereniging?
Klik hier voor het stappenplan voor het aanmaken, invoeren en wijzigen van een groep/business team.
Klik hier voor het deelnemen aan een bestaande groep/business team.
Klik hier voor het aanmaken, invoeren en wijzigen van scholen of verenigingen.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw account.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?

 • Marathon Eindhoven: 20 jaar
 • Business Estafette Marathon: 16 jaar
 • Halve Marathon: 18 jaar
 • Business Run Halve Marathon: 18 jaar
 • Jumbo 10 km: 14 jaar
 • Business Run 10 km: 16 jaar
 • Renewi Plogging Run: 12 jaar
 • Aon City Run 5 km: 8 jaar
 • 5KM4ALL: 6 jaar
 • Wandeltocht: 6 jaar
 • Mini Marathon: 4 jaar
Pasta Party

Hoe kan ik me aanmelden voor de Pasta Party?

Crown Hotel Eindhoven
Voor Brabanste gezelligheid en gastvrijheid ben je bij het Crown Hotel Eindhoven aan het juiste adres. Het hotel met 137 kamers ligt midden in het bruisende stadscentrum en binnen 5 minuten lopen ben je op het centraal station. Een echte aanrader is de Pasta Party die zaterdag 12 oktober om 18:00 uur geserveerd wordt. Voor slechts € 17,00 p.p. ben je verzekerd van een energierijke maaltijd met o.a. stokbrood, yoghurt, salade, vruchtensappen en de keuze uit twee soorten pasta’s. Mail naar meetings.eindhoven@edenhotels.nl om direct te reserveren.

Holiday Inn Eindhoven
Het Holiday Inn Eindhoven is ideaal gelegen en vanuit alle windstreken makkelijk te bereiken. Op loopafstand bevindt zich het bruisende centrum én de start van de Marathon Eindhoven. Een echte aanrader is de Pasta Party die zaterdag 12 oktober om 18.00 uur geserveerd wordt. 
die zaterdag 10 oktober om 18:00 uur geserveerd wordt. Voor slechts € 18,00 p.p. ben je verzekerd van een energierijke maaltijd met o.a. stokbrood, yoghurt, salade, vruchtensappen en de keuze uit twee soorten pasta’s. Mail naar meetings.eindhoven@edenhotels.nl om direct te reserveren.

Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kunt je tot de start van de afstand waaraan jij mee wilt doen digitaal inschrijven. De inschrijving van een afstand sluit eerder, zodra alle startnummers zijn uitverkocht. 

Snelle lopers

Kan ik meedoen als snelle loper?
Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.

Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Indien je toch niet kunt of wilt deelnemen, kun je jouw startbewijs overdragen aan iemand anders. Klik hier voor het stappenplan.

Neem jij vanaf 10 september een startbewijs over, dan staat jouw naam niet meer op het startnummer (in verband met de productie van de startnummers). Jouw naam komt wel juist in de uitslagen te staan.

Let op: indien de persoon waarvan jij het startbewijs overneemt zich heeft ingeschreven voor 10 september en ervoor gekozen heeft om het startnummer thuis te ontvangen, dan wordt het startnummer naar de oud-deelnemer gestuurd met de naam van die persoon erop. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste overdracht van het fysieke startnummer. Het is niet mogelijk de overdracht op de dag van het evenement bij de helpdesk te regelen.

Startwave wijzigen

Kan ik van startwave wijzigen?
De indeling van de startwaves van de hele en halve marathon wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om jouw verwachte eindtijd tot en met 9 september in te vullen. Vanaf 10 september is dit niet meer mogelijk en worden deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: bij de andere afstanden is er één start en zijn er dus geen startwaves.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik in het marathonweekend naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Business Runs

Waar kan ik informatie over de Business Runs vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Business Runs.

Datum

Wanneer is de Eindhoven Marathon?
Zaterdag 10 oktober 2020

 • Wandeltocht (12,5 en 20 km)
 • 5KM4ALL
 • Renewi Ploggin Run

Zondag 11 oktober 2020

 • Marathon Eindhoven
 • Halve Marathon 
 • Jumbo 10 km
 • Aon City Run 5 km
 • Mini Marathon 1 Mijl
 • Business Runs
Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Waar bevindt zich de kleedgelegenheid en tassenafgifte?

Zaterdag 10 oktober
Op zaterdag zijn er geen kleedfaciliteiten. De tassenafgifte bevindt zich in Restaurant Stories aan de Torenallee 22-02.

Zondag 11 oktober
Op zondag is de kledinginname vanaf 8.00 uur geopend. Houd er rekening mee dat je voor 18.00 uur je tas weer opgehaald moet hebben. De locatie wordt later gepubliceerd.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken voor € 7,-. Indien je dit nog niet gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw account. Je kunt ook na het evenement besluiten je medaille te graven, dan kost het € 8,-.

Pacers

Zijn er pacers?
Het Aon Pacing Team powered by Runner's World bestaat uit ervaren hardlopers die bij de hele en de halve marathon het tempo aangeven. De pacers dragen ook startnummers met daarop zichtbaar de gewenste eindtijd. Je kunt je aansluiten bij een pacer naar keuze. 

De streeftijden voor de hele (M) en halve marathon (HM) zijn als volgt:

Vak Gewenste eindtijd (M)
B 3.00 uur
C 3.15 uur
D 3.30 uur
E 3.45 uur
F 4.00 uur
G 4.15 uur
H 4:30 uur
H 4:45 uur
H 5:00 uur

 

Vak Gewenste eindtijd (HM)
A 1.30 uur
B 1.35 uur
C 1.40 uur
D 1.45 uur
E 1.50 uur
F 1.55 uur
G 2.00 uur
G 2.05 uur
Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
Voor de marathonafstand zijn er geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën. Bij de Halve Marathon en Jumbo 10 km zijn geen leeftijdscategorieën, maar wel een onderverdeling in man en vrouw. Bij deze afstanden zijn ereprijzen te winnen. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. 

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish.

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer/wandelkaart toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Startwave

In welk startwave start ik?
De aanduiding van de vakken gebeurt middels een kleur. In welk startvak je moet starten, is op je startnummer aangeduid met de kleur van het startvak. De indeling van de startwaves van de hele en halve marathon wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om jouw verwachte eindtijd tot en met 9 september in te vullen. 
Let op: bij de andere afstanden is er één start en zijn er dus geen startwaves.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Alleen bij alle onderdelen van de Marathon Eindhoven op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Waar staan de kilometers aangegeven?
De Marathon Eindhoven is de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Bij marathons worden de kilometerpunten aangegeven, zodat lopers weten hoeveel ze al hebben afgelegd. Bij andere sporten (zoals wielrennen) wordt de afstand tot de finishlijn aangegeven. Door de introductie van de aftellende km-punten in combinatie met een motiverende spreuk, wil de Marathon Eindhoven haar deelnemers een psychologisch voordeel bieden. 
Dus niet: ’36 km afgelegd', maar: ‘nog slechts 6 km’ te gaan. Alle onderdelen finishen op de Vestdijk. Dat betekent dat elke loper deze aftellende km-borden kan zien. Omdat veel lopers de standaard 5 km-borden en -tijden graag willen zien, blijven deze behouden langs de parcoursen.

De aftellende km-punten werden in 2017 voor het eerst geïntroduceerd en waren een groot succes. Vorig jaar is het concept verder ontwikkeld en werden alle deelnemers vooraf gefaciliteerd met aangepaste tijdschema’s zodat zij exact wisten wanneer zij op welk moment moesten zijn om hun persoonlijke droomtijd te halen.

Running pace calculator

Enter your expected running pace or finish time below to calculate your personal split times.

: min/km
: :

Your finish time:
Average running pace:

Distance to go (km) Time
Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?

 • Marathon Eindhoven: 6 uur (21,1 km binnen 3 uur)
 • Halve Marathon: 3 uur
 • Jumbo 10 km: 1 uur en 30 minuten
 • Aon City Race 5 km: 50 minuten
 • Mini Marathon: 30 minuten
 • 5KM4ALL: 1 uur en 30 minuten
 • Wandeltocht: 7 uur

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de kleedaccommodaties, de start, de finish en op strategische plaatsen langs het parcours.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?

Marathon Eindhoven
Tijdens de marathon zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (isotone sportdrank) en water (beide in bekertjes) worden ingericht (5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km). Daarnaast zijn er waterposten (bekertjes water en sponzen) voorzien (12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km). Vanaf 10 km worden er elke 5 km fruit (bananen en sinaasappelen) aangeboden. Direct na de finish is ook AA Drink Smart Recovery, water (Brabant Water) en fruit beschikbaar.  

Hieronder vind je het overzicht van de indeling van de verzorgingspost met het gedeelte eigen drank (eerste gedeelte van de post op elk 5 km punt). De drank voor de recreanten staat aan de linkerkant met op de eerste kraam de sortering voor de even startnummers (oplopend) en de tweede kraam de oneven startnummers (oplopend).

Halve Marathon
Bij de halve marathon is er op ongeveer elke 5 km een verzorgingspost met water, sinaasappelen, bananen en AA Drink Iso-Lemon (isotone sportdrank). Tussen de verzorgingsposten zijn sponsposten ingericht waar sponsen en bekertjes water worden aangeboden. Voor alle afstanden geldt dat er na de finish 

Tussen de verzorgingsposten in zijn sponsposten ingericht. Hier worden sponsen uitgereikt en bekertjes water aangeboden. Vanaf 10 km worden er elke 5 km fruit (bananen + sinaasappelen) aangeboden. Na de finish is water (Brabant Water) en AA Drink Sportwater-Melon beschikbaar. 

Jumbo 10 km
Er staat een verzorgingspost op ongeveer 7,5 km. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van Brabant Water en een flesje AA Drink-Iso Lemon.

Aon City Run
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van onze Brabant Water en AA Drink Sportwater-Melon.

Mini Marathon
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van Brabant Water en AA Drink Sportwater-Melon.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Op de Marathon Eindhoven is het 
wedstrijdreglement van World Athletics van toepassing.

Wisselpunten

Waar zijn de wisselpunten van de Business Estafette Marathon?
Klik hier voor alle informatie over de wisselpunten van de Business Estafette Marathon.

Overig

App

Is er een app?
In aanloop van het evenement wordt de app vernieuwd. In deze app:

 • Kunnen je vrienden je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement voegen wij alle deelnemers toe die er tot dan nog niet in staan);
 • Kun je alle belangrijke informatie en updates vinden;
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters.
Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de Marathon Eindhoven?
Klik hier voor alle informatie over de goede doelen.

Hotel

Is er ook een marathon hotelarrangement? 
Klik hier voor alle informatie over hotelovernachtingen.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

 

Motivatiebanieren

Komen er dit jaar weer motivatiebanieren door de stad te hangen? 
Ook in 2020 komen er weer motivatiebanieren te hangen. Samen met ontwerper Jelle Mastenbroek worden er 170 motivaties opgehaald die terug te zijn door de hele stad. Daarnaast wordt de finish omgetoverd tot vlaggenzee en kunnen finishers direct worden gefeliciteerd door hun persoonlijke fans via de gaten in de knuffelhekken. Hiermee wordt een unieke finishervaring gecreëerd.

Training

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Klik hier voor alle informatie rondom een goede voorbereiding.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.Marathon Eindhoven: COVID-19 Update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het wel of niet doorgaan van de Marathon Eindhoven op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020 en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer