FAQ's

FAQ's

Aftellende km-punten

Marathon Eindhoven powered by ASML is de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Bij de marathons worden de kilometerpunten aangegeven, zodat lopers weten hoever ze al hebben afgelegd. Bij andere sporten (denk bijvoorbeeld aan wielrennen) wordt de afstand tot de finishlijn gecommuniceerd. Door de introductie van ‘aftellende km-punten’, in combinatie met een motiverende spreuk, wil de Marathon Eindhoven de deelnemers een psychologisch voordeel bieden. Dus niet: ’36 km afgelegd, maar: ‘nog slechts 6 km’ te gaan. Alle onderdelen finishten op de Vestdijk. Dat betekent dat elke loper deze aftellende km-borden kan zien. Aangezien veel lopers de standaard 5 km-borden en -tijden graag willen zien, blijven deze behouden langs de parcoursen.

De aftellende km-punten werden in 2017 voor het eerst geïntroduceerd en waren een groot succes. Dit jaar is het concept verder ontwikkeld en worden alle deelnemers vooraf gefaciliteerd met aangepaste tijdschema’s zodat zij exact weten wanneer zij op welk moment moeten zijn om hun persoonlijke droomtijd te halen.

Wil jij weten wanneer je op welk (aftellende) km-punt moet zijn om jouw persoonlijke droomtijd te halen? Gebruik dan onze running calculator.

Afstanden

Tijdens de Marathon Eindhoven powered by ASML kun je deelnemen aan een van de volgende afstanden:

 • Marathon Eindhoven
 • Halve Marathon gepresenteerd door ED
 • Jumbo 10 km run by night
 • Aon City Run 5 km
 • 5KM4ALL
 • Chiquita Mini Marathon 1 Mijl
 • Business Runs
Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Annuleren

Indien de deelnemer aan het onderdeel ‘Marathon’ of 'Halve Marathon' bij zijn inschrijving een annuleringsregeling heeft genomen, kan hij tot en met 9 september 2018 kosteloos zijn reeds betaalde inschrijfgeld en eventueel bestelde extra’s terug vragen. De eventuele betalingen gedaan voor het goede doel, Energy Lab en de annuleringsregeling worden niet gerestitueerd. Verzoeken tot annulering die na 9 september 2018 voor het evenement worden ingediend worden niet meer in behandeling genomen. Verzoeken tot annulering kunnen worden ingediend via het contactformulier.

Indien een deelnemer aan het onderdeel ‘10 km’, ‘5 km’, '5KM4ALL' of ‘1 mijl’ is verhinderd aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd.

Belgisch kampioenschap

Tijdens de Marathon Eindhoven powered by ASML vindt het Belgisch Kampioenschap plaats. Het Belgisch Kampioenschap is alleen voor deelnemers met de Belgische nationaliteit die een wedstrijdlicentie hebben van de VAL of LFBA. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Categorieën

De Organisator deelt de Deelnemer in een wedstrijdcategorie in op basis van geslacht en leeftijd op de dag van het Evenement. De navolgende categorieën worden onderscheiden.

CODE MANNEN LEEFTIJD
MSR 20 - 34
M35 35 - 39
M40 40 - 44
M45 45 - 49
M50 50 - 54
M55 55 - 59
M60 60 - 64
M65 65 - 69
M70 70 en ouder
CODE VROUWEN LEEFTIJD
VSR 20 - 34
V35 35 - 39
V40 40 - 44
V45 45 - 49
V50 50 - 54
V55 55 - 59
V60 60 - 64
V65 65 en ouder


Net als voorgaande jaren zijn er geldprijzen per leeftijdscategorie.

Masters kunnen kenbaar maken dat zij in de categorie senioren willen deelnemen. Deelname is slechts mogelijk in een categorie (of senior, of master).

Datum

De 36e Marathon Eindhoven powered by ASML wordt georganiseerd op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019.

Digitaal magazine

Proef alvast de sfeer van dit fantastische evenement en bekijk hier het Marathon Eindhoven terugblikmagazineLaat dit een begin zijn van een geweldige reis die jij met ons gaat maken op weg naar zondag 14 oktober.

Douches

In Beursgebouw Eindhoven staan douchewagens opgesteld. Er is dus een beperkte gelegenheid om te douchen.

Finish

De finish van alle onderdelen is op de Vestdijk.

Finishcertificaat

Alle deelnemers kunnen na afloop via de persoonlijke uitslagenpagina gratis een certificaat downloaden. 

Finishfoto

Marathon-Photos is de officiële fotograaf voor de Marathon Eindhoven powered by ASML. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.  

Goede doel

Loopevenementen vinden doorgaans mede plaats ter ondersteuning van goede doelen. Ook de Marathon Eindhoven powered by ASML vervult daarbij al vele jaren een belangrijke rol. In 2018 zijn het Jeugdsportfonds Eindhoven en KWF als goede doel aan de Marathon Eindhoven powered by ASML gekoppeld.

Graveren medaille

Wil je een uniek persoonlijk aandenken aan je deelname? De medaille die je ontvangt, kun je na de finish nog specialer laten maken. Winterman Sport biedt alle deelnemers in het Beursgebouw de mogelijkheid om naam en prestatie achterop de medaille te graveren voor € 8,-. 

Hardloopshirt

Het shirt van de 35e editie van de Marathon Eindhoven is niet meer te bestellen.

Hotels

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne

Speciaal voor Marathon Eindhoven heeft Pullman Eindhoven Cocagne de volgende arrangementen samengesteld van donderdag 10 tot en met zondag 14 oktober 2018:

a. Arrangement op basis van Logies en ontbijt*

Classic éénpersoonskamer à € 96,50 per persoon per nacht
Classic tweepersoonskamer à € 62,00 per persoon per nacht
Superior éénpersoonskamer (twee lossen bedden) à € 106,50 per persoon per nacht
Superior tweepersoonskamer (twee lossen bedden) à € 67,00 per persoon per nacht
Superior éénpersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 117,00 per persoon per nacht
Superior tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 72,00 per persoon per nacht

b. Arrangement op basis van logies, ontbijt en Pasta party*

Classic éénpersoonskamer à € 127,00 per persoon per nacht
Classic tweepersoonskamer à € 92,50 per persoon per nacht
Superior éénpersoonskamer (twee losse bedden) à € 137,50 per persoon per nacht
Superior tweepersoonskamer (twee losse bedden) à € 98,00 per persoon per nacht
Superior éénpersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 148,00 per persoon per nacht
Superior tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 103,00 per persoon per nacht

Uw gasten kunnen gebruik maken van een late check out, dit wil zeggen, tot 16:00 uur op zondag. Hiervoor brengen wij uw gasten € 25,00 per kamer in rekening.

* Bovengenoemde kamerprijzen zijn inclusief het uitgebreide Amerikaanse ontbijtbuffet, service, BTW en exclusief toeristenbelasting à € 3,50 per persoon per nacht.

Voor boekingen en reserveringen:

Inntel Hotels Art Eindhoven

Geniet tijdens de marathon van een heerlijk verblijf middenin het centrum! Start gerust aan de Marathon met de special van Inntel Hotels Art Eindhoven. De special is inclusief:

 • Overnachting in een comfortabele kamer dicht bij de start
 • Geniet van een smaakvol pastabuffet
 • Start de dag goed met een uitgebreid internationaal en koolhydraatrijk ontbijt.

Boek de special vanaf €82,50 per persoon. Reserveer direct online of bel: 040 751 35 00

Tarieven zijn exclusief €3,50 logiesbelasting per persoon per nacht en op basis van tweepersoonsbezetting.

Park Plaza Eindhoven

Park Plaza Eindhoven heeft speciaal voor de marathon een arrangement samengesteld. Boek nu en geniet van een verblijf in het centrum van Eindhoven!

Ons arrangement bestaat uit:
• Superior éénpersoonskamer: € 75 per kamer per nacht
• Superior tweepersoonskamer: € 95 per kamer per nacht
• Uitgebreid ontbijtbuffet
• Sportdrank met candybar per persoon
• Late check-out tot 16:00 uur met supplement van € 25 per persoon per nacht

De prijzen zijn inclusief VAT en exclusief € 3,50 toeristenbelasting per persoon per nacht.

Boek via pperes@pphe.com of bel +31 (0)40 2146 523.
Referentiecode: Marathon2018. 

Inschrijven

De inschrijving voor de 36e editie van de Marathon Eindhoven opent in 2019.

Kleding en tassen

We adviseren je in loopkleding aan de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags en drinkrugzakken) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid rondom de Marathon Eindhoven.

Kleedgelegenheid

Op zaterdag 13 oktober vanaf 18.30 uur en zondag 14 oktober vanaf 8.00 uur zullen alle kleedfaciliteiten, medische voorzieningen en de kledinginname worden ondergebracht in het Beursgebouw. Na afloop is er in het beursgebouw ook beperkt gelegenheid om te douchen. 

Leeftijden

De minimale deelname leeftijden zijn:

 • Marathon Eindhoven: 20 jaar
 • Business Estafette Marathon: 16 jaar
 • Halve Marathon gepresenteerd door ED: 18 jaar
 • Business Halve Marathon: 18 jaar
 • Jumbo 10 km run by night: 14 jaar
 • Aon City Run 5 km: 8 jaar
 • 5KM4ALL: 6 jaar
 • Chiquita Mini Marathon: 4 jaar
Massage

Op 13 oktober krijgen marathonlopers na afloop de gelegenheid om zich in het Beursgebouw te laten masseren ter ontspanning van de spieren en ter verbetering van de doorbloeding. Door de massage worden afvalstoffen (waaronder lactaat) sneller uit het lichaam afgevoerd, met als gevolg een vermindering van de spierstijfheid en een sneller herstel van het lichaam. Deze service wordt aangeboden door de Stichting Massage voor Werk & Sport.

Medaille

Alle deelnemers ontvangen na hun finish een unieke herinneringsmedaille. Laat jouw medaille direct graveren na je finish! In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. De kosten hiervoor bedragen € 6,50. Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je jouw medaille na afloop laten graveren. De kosten bedragen dan € 8,00.

Medisch advies

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop
1. Als he problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Rotterdam 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.

Motivatiebanieren

De betrokkenheid en beleving vergroten van deelnemers en hun persoonlijke fans, door het finishgebied aantrekkelijker te maken.

De weg naar de finish begint al ver voor de start. Maanden wordt er door deelnemers getraind om tijdens de Marathon Eindhoven een goede prestatie te leveren. Of het doel nu is om überhaupt de finish te bereiken of om een snelle tijd te lopen; iedere deelnemer heeft een persoonlijk verhaal.

Samen met ontwerper Jelle Mastenbroek zijn 170 motivaties opgehaald die terug te zien zijn op banieren door de stad. Daarnaast wordt de finish omgetoverd tot een vlaggenzee en kunnen finishers direct worden gefeliciteerd door hun persoonlijke fans, via de gaten in de knuffelhekken. Hierdoor wordt een unieke finishervaring gecreëerd.

Bekijk hier de 170 gekozen motivaties.

Parcours

Bekijk hier de parcourskaarten.

Programma

Bekijk hier het volledige programma (onder voorbehoud van wijzigingen).

Tassenafgifte

Op zaterdag 13 oktober vanaf 18.30 uur en zondag 14 oktober vanaf 8.00 uur is er gratis tassenafgifte in het Beursgebouw.

Tijdlimieten

Voor de Marathon Eindhoven powered by ASML gelden de volgende tijdslimieten:

Marathon Eindhoven    6 uur (21,1 km binnen 3.00)
Halve Marathon 3 uur 
10 km 2 uur
5KM4ALL 2 uur
Tijdregistratie

MYLAPS BibTag
Bij alle onderdelen van de Marathon Eindhoven powered by ASML zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Toiletten

Toiletten vind je bij de kleedaccommodaties, de start, de finish en op strategische plaatsen langs het parcours.

Uitslagen eerdere edities

Bekijk de uitslagen van de Marathon Eindhoven 2018 hier.

Verzorging

Verzorging Marathon Eindhoven

Tijdens de Marathon Eindhoven zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) van sponsor AA Drink en water (beide in bekertjes) worden ingericht op ongeveer de volgende km-punten: 5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km. Daarnaast zijn er waterposten (bekertjes water + sponzen) voorzien op de volgende km-punten: 12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km. Direct na de finish is ook AA Drink-Iso Lemon, water en fruit beschikbaar. Vanaf 10 km wordt er elke 5 km fruit (bananen + sinaasappelen) aangeboden.

Voor recreanten aan de hele marathon is het mogelijk om voor bij de verzorgingsposten eigen drank aan te leveren. Dit kan worden aangeleverd in het beursgebouw vanaf zaterdag 13 oktober t/m zondagochtend 8:30 uur.

Hieronder het overzicht van de indeling van de verzorgingspost met het gedeelte eigen drank erin (eerste gedeelte van de post op elk 5 km punt). De drank voor de recreanten staan aan de linkerkant met op de eerste kraam de sortering voor de even startnummer (in oplopende volgorde) en de tweede kraam de oneven startnummers (in oplopende volgorde).

Verzorging Halve Marathon gepresenteerd door ED 

Bij de halve marathon is er elke +/- 5 km een verzorgingspost met water, sinaasappelen, bananen en Iso-Lemon van AA Drink (isotone sportdrank). Tussen de verzorgingsposten in zijn sponsposten ingericht. Hier worden sponsen uitgereikt en bekertjes water aangeboden. Voor alle afstanden geldt dat er na de finish water wordt uitgereikt door ‘Brabant Water’ en AA Drink - Iso Lemon. Vanaf 10 km wordt er elke 5 km fruit (bananen + sinaasappelen) aangeboden.

Verzorging 10 km

Er staat een verzorgingspost op ongeveer 7,5 km. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van onze sponsor ‘Brabant Water’ en een flesje AA Drink-Iso Lemon.

Verzorging Aon City Run

Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van onze sponsor ‘Brabant Water’ en een flesje Iso-Lemon van sponsor AA Drink.

Verzorging Mini Marathon

Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van onze sponsor ‘Brabant Water’ en een flesje Iso-Lemon van sponsor AA Drink.

Voorbereiding

Nu je inschrijving rond is ga je de volgende stap zetten in jouw voorbereiding naar het marathonweekend. Wij kunnen jou hiermee helpen samen met de expertise van Energylab professionals en het geven van trainingscursussen. Hieronder lees je daar meer over.

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de Marathon Eindhoven. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf. 

Trainingsprogramma: Op Naar Marathon Eindhoven

ONME (Op Naar Marathon Eindhoven) is een trainingsprogramma van Eindhoven Atletiek gericht op het tweede weekend van oktober, want dan is Eindhoven het middelpunt van de hardloopwereld en kun je deelnemen aan diverse afstanden tijdens het Eindhoven Marathon weekend.

Het doel van het ONME traject is fit aan de start verschijnen van de 10 kilometer, de halve marathon, de hele marathon of de estafette marathon. Onder leiding van ervaren trainers van Eindhoven Atletiek train je op basis van gerichte trainingsschema’s voor de grote dag in oktober. Dit doe je samen met andere enthousiaste lopers van je eigen niveau. Tijdens het trainingsprogramma zijn er een aantal tussentijdse testmomenten waarbij je je vooruitgang kunt meten.

Trainingsmomenten
Iedere zaterdag (10.00 uur) is er een centrale ONME training. De rest van de week zijn er dagelijks trainingen. In overleg met de trainers ga je bekijken wat voor jou de ideale tijden/groepen zijn om mee te trainen.

De kosten
De kosten voor het ONME 2018 programma bedragen €95,–

Start trainingen
De ONME trainingen starten in mei en wel op zaterdag 12 mei om 10:00 uur vanaf de kantine van Eindhoven Atletiek. Wil je eerder beginnen en vast wat aan je conditie doen? Ook dat is mogelijk!

Fittest
Op vrijdag 11 mei a.s. om 19:00 is de fitttest, deze test is niet verplicht. Bij de fittest worden een aantal voor iedere loper belangrijke zaken bekeken zoals jouw Body Mass Index (BMI, de verhouding tussen lengte en gewicht), jouw vetpercentage en de eenbenige balanstest, de sit-and-reach-test en sit-ups. De test wordt afgesloten met een coopertest, dit is een 12-minutenloop.

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer weten stuur dan een mailtje naar onme@eindhovenatletiek.nl. Aanmelden voor het ONME traject kan via hetzelfde mail adres. In dat geval willen we je vragen om vast iets meer over jezelf te vertellen. Wat is je doel in oktober, hoe zit het met je loopervaring, hoe vaak wil je trainen per week, heb je een blessure historie, etc. Na ontvangst van jouw bericht zal een trainer direct contact met je opnemen.

Testlopen

Ook dit jaar organiseert Eindhoven Atletiek weer vier testlopen. Deze testlopen zijn zeer geschikt voor deelnemers aan de estafette-, halve- of hele marathon van Eindhoven. In diverse tempogroepen en onder begeleiding van lopende en fietsende hazen worden oplopende afstanden gelopen. De testlopen bestaan uit meerdere ronden met doorkomst op de atletiekbaan in Eindhoven, met verzorging in de vorm van een waterpost en de mogelijkheid voor een korte sanitaire stop.

De data van de testlopen zijn als volgt:
• 8 juli – 1 tot 4 maal een route van 5 km
• 29 juli - 1 tot 4 maal een route van 6,25 km
• 19 augustus – 1 tot 4 maal een route van 7,7 km
• 9 september – 1 tot 4 maal een route van 8,45 km

Er zit dus een mooie opbouw in naar de halve en hele marathon van Eindhoven. Na iedere ronde komen we op de atletiekbaan langs waar verzorging is in de vorm van een waterpost en is er de mogelijkheid voor een snelle sanitaire stop.
De verschillende tempogroepen vertrekken vanaf 09.00 uur vanaf de atletiekbaan in Eindhoven. De tempo’s waaruit gekozen kan worden is (in minuten en seconden per kilometer):
• 4,37
• 4,59
• 5,20
• 5,41
• 6,03
• 6,24
• 6,45

Er zit steeds 3 weken tussen de testlopen. Er is kleed- en douchegelegenheid en na afloop wordt er gezorgd voor een gratis broodje.

Je kunt je opgeven voor een of meerdere van deze testlopen door een mail te sturen aan actie@eindhovenatletiek.nl met vermelding van de data waarop je mee wilt lopen, de afstand en de snelheid die je wilt lopen en je IBAN nummer en woonplaats voor de incasso van 4 euro per testloop.

LOGO for it!-trainingsprogramma

Het LOGO for it!-trainingsprogramma bereidt je voor op de hele, de halve óf de 10 km-loop van Eindhoven in het tweede weekeinde van oktober. Het programma is dus niet voor beginnende hardlopers. 
Daarvoor verwijzen we je graag naar het #startcoach-project.

Programma

Onder leiding van de trainers train je vijf maanden lang en werk je samen aan je duurvermogen, snelheid en looptechniek. Tijdens de eerste trainingen zal er gekeken worden met welke groep je mee kunt trainen, zodat je altijd op je eigen niveau loopt.

- De deelnemers voor de hele en halve marathon trainen 3 keer per week: dinsdag- en donderdagavond (19:00 – 20:30 uur) en zondagochtend (09:00 – 11:30 uur).
- De deelnemers voor de kwart marathon trainen 2 keer per week: dinsdag- en donderdagavond (19:00 – 20:30 uur).
 

- Als je de hele marathon wilt gaan lopen, dien je recent (dit of vorig jaar) een halve of 20 km te hebben gelopen of minimaal 2 uur te kunnen lopen.
- Als je de halve marathon wilt gaan lopen, dien je al 10 km of 1 uur te kunnen hardlopen. 
- Als je de 10 km wilt gaan lopen, dien je al 5 km of een half uur te kunnen hardlopen. 
 

Datum en kosten

Het LOGO for it!-programma start op zondag 27 mei. Het project duurt 5 maanden.
De kosten voor dit project bedragen € 7,50 per maand, in totaal € 37,50.

Aanmelden

Vul het inschrijfformulier in om je aan te melden.

Loop & Leef mee bij GVAC!

In de aanloop naar Marathon Eindhoven organiseert GVAC uit Veldhoven dit jaar wederom haar succesvolle voorbereidingsprogramma’s. Zowel de beginner die de 5 of 10 km wil kunnen lopen, als de (meer) gevorderde loper die zich richt op de ½ of hele marathon, kan bij GVAC terecht.

Bij een gezellige vereniging leer je onder persoonlijke begeleiding beter en blessurevrij hardlopen. Het programma gaat direct na je aanmelding van start met een intake. Je krijgt een loopcoach en een persoonlijk trainingsschema en kunt meetrainen op dinsdag- en/of donderdagavond, en voor deelnemers aan de ½ of hele marathon ook op zaterdagochtend tijdens de wekelijkse duurloop.

Word je lid van GVAC dan bestaat het complete programma uit:
• intake en persoonlijke begeleiding
• meetrainen bij GVAC, inclusief de duurloop voor ½ en hele marathon
• trainingsschema voor jouw afstand: 5 of 10km, halve of hele Marathon
• speciale loopclinics
• ongevallenverzekering bij de Atletiekunie

Naast de contributie betaal je dan éénmalig € 30,-- per persoon voor het gehele programma. Wil je alleen aan de ½ of hele marathontrainingen op zaterdagochtend meedoen dan kun je tijdelijk lid worden en bedragen de kosten € 50,-- per persoon.

Wil je goed voorbereid aan de start staan in Eindhoven, kom dan gezellig meetrainen en ervaar wat samen lopen je kan brengen!

Lees meer op deze website en meld je aan door een mail te sturen naar: loopenleef@gvac.nl.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing. Klik hier voor het volledige wedstrijdreglement.