FAQ's

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder onze lijst met veelgestelde vragen over de Marathon Eindhoven. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de organisatie.

Categorieën


Veelgestelde vragen - COVID-19

Kan ik mij inschrijven voor de Marathon Eindhoven?

Ja, de inschrijving voor alle onderdelen is geopend. Je kunt je hier inschrijven.

Wanneer wordt besloten of het evenement wel of niet doorgaat?

Achter de schermen zijn we druk aan het inventariseren welke mogelijkheden er zijn om te kunnen voldoen aan de richtlijnen om de Marathon Eindhoven op een veilige en verantwoorde manier door te laten gaan. Vanzelfsprekend staat de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, medewerkers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons altijd op de eerste plaats. We blijven de adviezen van de overheid volgen en zullen de maatregelen nemen die van ons worden gevraagd. Onze wens is om de onzekerheid en vragen weg te nemen, maar daar hebben we tijd voor nodig. Zodra er ontwikkelingen zijn die we met jullie kunnen delen, zullen wij dit via onze officiële kanalen doen. Houd deze in de gaten voor updates.

Indien de Marathon Eindhoven niet doorgaat, krijg ik dan als deelnemer mijn inschrijfgeld terug?

Mocht het evenement geen doorgang kunnen vinden, zullen we ons gaan beraden over hoe we onze deelnemers op gepaste wijze tegemoet kunnen komen.  

Indien het evenement wel doorgaat maar ik niet wil deelnemen, krijg ik dan mijn inschrijfgeld terug?

Als het evenement wel doorgaat, maar je niet wilt deelnemen vindt er geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Hiervoor verwijzen wij naar de algemene voorwaarden. We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun inschrijving voor de 37e editie kosteloos over te dragen aan iemand anders. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs.

Indien je bent ingeschreven als onderdeel van een groep of business team kun je deze niet annuleren. De teamcaptain kan jou uit het team verwijderen en een nieuwe deelnemer uitnodigen.

Ik heb naast het startbewijs ook extra producten aangeschaft. Hoe zit het hiermee?

Als het evenement doorgaat blijven deze producten vanzelfsprekend onderdeel van jouw inschrijving. Als jij jouw startbewijs wilt overdragen, blijven de producten staan voor de nieuwe eigenaar. Indien het evenement definitief niet doorgaat zullen we ons gaan beraden over hoe we onze deelnemers op gepaste wijze tegemoet kunnen komen.


Inschrijving

Wanneer start de inschrijving?

De inschrijving voor de Marathon Eindhoven 2020 is geopend. Klik hier om in te schrijven.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Als je je hebt ingeschreven, ontvang je automatisch een bevestiging per e-mail. Zorg dus dat jouw e-mailadres correct is ingevuld.

Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Het kans soms even duren voordat je de bevestigingsmail ontvangt. Controleer ook je spam folder als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien je ook daar niets hebt ontvangen, neem dan contact op met de organisatie.

Hoe kan ik inschrijven als bedrijf?

Heb je hulp nodig bij het aanmaken of bij het inschrijven van een bestaande team? Lees dan deze praktische handleidingen door:

- Het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een team
- Het stappenplan voor het deelnemen aan een bestaande team

Hoe kan ik inschrijven als school?

Heb je hulp nodig bij het aanmaken of bij het inschrijven van een bestaande groep? Lees dan deze praktische handleiding door:

- Het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een groep

Kan ik een event shirt bestellen?

Tijdens je inschrijving voor de 37e editie van de Marathon Eindhoven kan je een unieke hardloopshirt kopen. Deze wordt snel bekend gemaakt. 

 

 

Welke leeftijd moet ik hebben om deel te mogen nemen?

De minimale deelname leeftijden zijn:

 • Marathon Eindhoven: 20 jaar
 • Business Estafette Marathon: 16 jaar
 • Halve Marathon: 18 jaar
 • Business Run Halve Marathon: 18 jaar
 • Jumbo 10 km: 14 jaar
 • Business Run 10 km: 16 jaar
 • Renewi Plogging Run: 12 jaar
 • Aon City Run 5 km: 8 jaar
 • 5KM4ALL: 6 jaar
 • Wandeltocht: 6 jaar
 • Mini Marathon: 4 jaar
Kan ik van startwave wijzigen?

De start van de hele en halve marathon is ingedeeld in startvakken. Deze indeling wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 9 september je verwachte eindtijd in te vullen. Vanaf 10 september worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: Wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. De aanduiding van de vakken gebeurt middels een kleur. In welk startvak je moet starten, is op je startnummer aangeduid met de kleur van het startvak. Zorg dat je minimaal 15 minuten van tevoren in je startvak staat. 

Bij de overige onderdelen is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startvakken.

Hoe kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bekijk voor meer informatie over het wijzigen van jouw inschrijving de algemene voorwaarden. Wil je jouw inschrijving wijzigen? Log in met jouw account.

Let op: het is niet mogelijk om zelf jouw naam, e-mailadres, geboortedatum of geslacht aan te passen. Neem hiervoor contact op met de organisatie. 

Kan ik mijn afstand wijzigen?

Ja. Van afstand wijzigen is mogelijk mits deze afstand nog niet is uitverkocht. Bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daarvan, plaats. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs tussen beide afstanden wordt voldaan. 

Stappenplan voor wijzigen afstand

 1. Log in op je account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “race wijzigen”:
 3. Kies jouw nieuwe afstand en klik op "doorgaan".
 4. Bij wijziging naar een lagere afstand dan waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dan waarvoor ingeschreven is, dient u het verschuldigde bedrag af te rekenen door op "afrekenen" te klikken.
Kan ik mijn startnummer overdragen aan iemand anders?

Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het evenement en toch een startnummer hebt gekocht, kun je je startnummer laten overschrijven op een andere naam. Hieronder lees je alle informatie. 

Overdragen met voornaam op startnummer

In verband met het bestellen van de startnummers is het overschrijven van een startnummer met bedrukking van voornaam mogelijk t/m 9 september. Vanaf 10 september worden de startnummers bedrukt en is het niet meer mogelijk jouw voornaam op het startnummer te drukken. 

Overdragen met naam in de online uitslagen

Het is vanaf 10 september nog steeds mogelijk om je startnummer over te dragen zodat de naam in de uitslagen goed staat. Het startbewijs wordt dan per e-mail opgestuurd naar degene die staat ingeschreven en dient onderling te worden overdragen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de lopers. Het overdragen van startnummers kan t/m zaterdag 11 oktober en kan alleen via het online inschrijfformulier op de website. Het is niet mogelijk om dit ter plekke bij de helpdesk te regelen.

Let op: als de oud deelnemer heeft ingeschreven voor 10 september en ervoor gekozen heeft om het startnummer thuis te ontvangen, dan wordt het startnummer nog naar de oude deelnemer gestuurd met de naam van die persoon erop. Je dient zelf zorg te dragen van de juiste overdracht van het fysieke startnummer.

Stappenplan voor overdragen

 1. Log in op je account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”:
 3. Vul de naam en het email adres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 4. Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 5. De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 6. Als bij de laatste stap is betaald voor de overdracht is de overdracht geslaagd!

Betaling

De eventuele betaling voor het overnemen van het startnummer dient onderling geregeld te worden.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Je kunt alleen annuleren indien je staat ingeschreven voor de hele marathon, halve marathon of 10 km én je een annuleringsregeling bij jouw inschrijving hebt afgenomen. Bekijk voor meer informatie over annuleren de algemene voorwaarden. Annuleringsverzoeken dienen uiterlijk 11 september via het contactformulier te worden ingediend. 

Wanneer sluit de inschrijving?

De inschrijving sluit op zaterdag 10 oktober 2020 om 20.00 uur. Indien de startnummers voor een afstand zijn uitverkocht, zullen wij dit communiceren op onze website en social media kanalen. 

 

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Hier kun je de algemene voorwaarden vinden.

Race day

Wanneer is de Marathon Eindhoven?

Zaterdag 10 oktober 2020

 • Wandeltocht (12,5 en 20 km)
 • 5KM4ALL
 • Renewi Ploggin Run

Zondag 11 oktober 2020

 • Marathon Eindhoven
 • Halve Marathon 
 • Jumbo 10 km
 • Aon City Run 5 km
 • Mini Marathon 1 Mijl
 • Business Runs
Krijg ik mijn startnummer/wandelkaart toegestuurd of moet ik hem ophalen?

Dit is afhankelijk van of je bij inschrijving ervoor gekozen hebt om jouw startnummer/wandelkaart thuis te ontvangen (Let op: dit geldt alleen voor deelnemers met een postadres in Nederland). Teamcaptains van de Business Runs teams en scholen teams dienen het startpakket op te halen. Meer informatie over startnummers/wandelkaarten vind je hier:

 

Waar kan ik mijn event shirt ophalen?

Indien je het Marathon Eindhoven running shirt besteld hebt bij jouw inschrijving, kun je deze op vertoon van jouw startnummer ophalen op onderstaande openingstijden. De locatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Vrijdag 9 oktober van 10:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 10 oktober  van 10:00 tot 18:00 uur
Zondag 11 oktober  van 08:00 tot 16:00 uur
Hoe reis ik in het marathonweekend naar de start?

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het zal erg druk zijn in de stad. Maak uit onderstaand overzicht een keuze over welke dag je meer wilt weten. 

Waar bevindt zich de kleedgelegenheid en tassenafgifte?

Zaterdag 10 oktober
Op zaterdag zijn er geen kleedfaciliteiten. De tassenafgifte bevindt zich in Restaurant Stories aan de Torenallee 22-02.

Zondag 11 oktober
Op zondag vanaf 8.00 uur is de kledinginname geopend. Let op dat je vóór 18.00 uur je tas weer opgehaald moet hebben. De locatie wordt later gepubliceerd.

Waar is de start?
 • 5KM4ALL: Torenallee 22-02
 • Wandeltocht: Torenallee 22-02
 • Renewi Ploggin Run: Pullman Hotel Eindhoven
 • Hele Marathon & Business Estafette Marathon: Mathildelaan
 • Halve Marathon & Business Run Halve Marathon: Montgomerylaan
 • Jumbo 10 km & Business Run 10 km: Montgomerylaan
 • Aon City Run 5 km: Stationsplein
 • Mini Marathon: 18 Septemberplein
In welk startvak start ik?

Bij de marathon en halve marathon wordt de indeling van de startvakken bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 8 september je verwachte eindtijd in te vullen. De aanduiding van de vakken gebeurt middels een kleur. In welk startvak je moet starten, is op je startnummer aangeduid met de kleur van het startvak.

Bij de overige onderdelen is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startvakken.

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?

We adviseren je in loopkleding aan de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid rondom de Marathon Eindhoven.

Zijn er pacers?

Ja. Het Aon Pacing Team powered by Runner’s World bestaat uit ervaren hardlopers die bij de marathon en halve marathon het juiste tempo aan de deelnemers aangeven. De groepen deelnemers worden ingedeeld op basis van streeftijden (naar aanleiding van de laatst gelopen tijd). De pacers dragen ook startnummers met daarop zichtbaar de gewenste eindtijd. Je kunt je vrijblijvend aansluiten bij de pacers.

De streeftijden voor de hele (M) en halve marathon (HM) zijn als volgt:

Vak Gewenste eindtijd (M)
B 3.00 uur
C 3.15 uur
D 3.30 uur
E 3.45 uur
F 4.00 uur
G 4.15 uur
H 4:30 uur
H 4:45 uur
H 5:00 uur

 

Vak Gewenste eindtijd (HM)
A 1.30 uur
B 1.35 uur
C 1.40 uur
D 1.45 uur
E 1.50 uur
F 1.55 uur
G 2.00 uur
G 2.05 uur
Hoe zien de parcoursen eruit?

De parcourskaarten voor zaterdag en zondag kun je op onze website vinden.

Wat zijn de starttijden?

Het programma van de Marathon Eindhoven op zaterdag en zondag kun je op onze website vinden.

Waar is de finish?

Zaterdag 10 oktober
De finish van alle onderdelen is op de Torenallee 22-02.

Zondag 11 oktober
De finish van alle onderdelen is op de Vestdijk. Je wordt verzocht na het passeren van de finishstreep door te lopen om zo voor een vlotte doorstroming te zorgen. Bij de finish dien je daarom de aanwijzingen van de organisatie strikt op te volgen. 

Ontvang ik een finishcertificaat?

Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk downloadable finishcertificaat. Deze is te vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina.

Worden er finishfoto's gemaakt?

Marathon-Photos is de officiële fotograaf voor de Marathon Eindhoven. Alle deelnemers op zondag worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.  

Kan ik na afloop mijn medaille laten graveren?

Alleen deelnemers op zondag kunnen na afloop direct hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. Als je het bij jouw inschrijving aangeeft, bedragen de kosten € 7,00.

Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je je medaille na afloop laten graveren, maar de kosten bedragen dan € 8,00.

Worden er foto's gemaakt?

Marathon-Photos.com is de officiële fotograaf voor de Marathon Eindhoven. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken langs het parcours en natuurlijk op de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat je startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera.

Krijg ik een medaille?

Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finishstreep een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je je medaille laten graveren met je naam en eindtijd.

Waar vind ik specifieke informatie over de Business Runs?

Op deze pagina kun je alle specifieke informatie over de Business Runs vinden, zoals informatie over de wisselpunten, pendelbussen, deelnemerspakket, etc. 

Is er een prijsuitreiking?

Marathon Eindhoven
Er zijn geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën op de Marathon afstand. 

Overige afstanden
Bij de Halve Marathon en Jumbo 10 km zijn geen leeftijdscategorieën, uitsluitend onderverdeling in man en vrouw. Bij deze afstanden zijn ereprijzen te winnen.

Let op: De bruto tijd is de officiële tijd.

Waar staan de kilometers aangegeven?

Marathon Eindhoven powered by ASML is de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Bij de marathons worden de kilometerpunten aangegeven, zodat lopers weten hoever ze al hebben afgelegd. Bij andere sporten (denk bijvoorbeeld aan wielrennen) wordt de afstand tot de finishlijn gecommuniceerd. Door de introductie van ‘aftellende km-punten’, in combinatie met een motiverende spreuk, wil de Marathon Eindhoven de deelnemers een psychologisch voordeel bieden. Dus niet: ’36 km afgelegd, maar: ‘nog slechts 6 km’ te gaan. Alle onderdelen finishen op de Vestdijk. Dat betekent dat elke loper deze aftellende km-borden kan zien. Aangezien veel lopers de standaard 5 km-borden en -tijden graag willen zien, blijven deze behouden langs de parcoursen.

De aftellende km-punten werden in 2017 voor het eerst geïntroduceerd en waren een groot succes. Vorig jaar is het concept verder ontwikkeld en werden alle deelnemers vooraf gefaciliteerd met aangepaste tijdschema’s zodat zij exact wisten wanneer zij op welk moment moesten zijn om hun persoonlijke droomtijd te halen.

Running pace calculator

Enter your expected running pace or finish time below to calculate your personal split times.

: min/km
: :

Your finish time:
Average running pace:

Distance to go (km) Time
Wat zijn de tijdlimieten?

Voor de Marathon Eindhoven powered by ASML gelden de volgende tijdslimieten:

Marathon Eindhoven    6 uur (21,1 km binnen 3 uur)
Halve Marathon 3 uur 
10 km 1 uur en 30 minuten
5 km 50 minuten
Mini Marathon 30 minuten
5KM4ALL 1 uur en 30 minuten
Wandeltocht 7 uur
Is er tijdregistratie?

MYLAPS BibTag
Alleen bij alle onderdelen van de Marathon Eindhoven op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Waar bevinden de toiletten zich?

Toiletten vind je bij de kleedaccommodaties, de start, de finish en op strategische plaatsen langs het parcours.

Waar vind ik mijn uitslag?

Alle uitslagen worden direct na afloop op de website gepubliceerd. De bruto tijd is de officiële tijd. Uitslagen van eerdere edities vind je hier.

Wat is het wedstrijdreglement?

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing.

Waar bevinden de wisselpunten van de Business Estafette Marathon zich?

Informatie met betrekking tot de wisselpunten van de Business Estafette Marathon en de pendeldiensten worden in aanloop van het evenement gepubliceerd op deze pagina.

Mijn uitslag klopt niet, hoe kan ik deze aanpassen?

Voor opmerkingen en vragen over jouw uitslag, stuur een e-mail naar Mylaps Event Timing. Vermeld daarbij je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Overig

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?

Wil jij perfect voorbereid aan de start van de Marathon Eindhoven verschijnen? Dan biedt MyEnergyLab het ideale platform om verantwoord veilig jouw sportieve doel te bereiken. www.myenergylab.be. Je kunt het trainingsschema aanschaffen bij jouw inschrijving.

 •  Speciale prijs: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken (normale prijs: € 1,- per week). Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.
Wat is het goede doel van de Marathon Eindhoven?

Het goede doel voor de Marathon Eindhoven 2020 zijn het Jeugdfonds Sport Eindhoven en KWF. 

Is er een app?

In aanloop van de 37e editie wordt de Marathon Eindhoven app vernieuwd. In deze app:

 • kunnen vrienden je volgen via de Live-tracking functie (zaterdag 10 oktober voegen wij alle deelnemers toe die er nog niet in staan)
 • kun je handige informatie zoals programma, plattegronden en bereikbaarheid vinden
 • kun je selfies maken met de nieuwe selfiefilters⠀
Welke leeftijdscategorieën worden er bij de hele marathon gehanteerd?

Toekenning van de leeftijdscategorie bij de marathon vindt plaats aan de hand van jouw leeftijd op de dag van het evenement. Bekijk hier de indeling

Overige afstanden
Bij de Halve Marathon en Jumbo 10 km zijn geen leeftijdscategorieën, uitsluitend onderverdeling in man en vrouw. Bij deze afstanden zijn ereprijzen te winnen.

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tasseninname. 

Waar kan ik overnachten?

Marathon sporthotel arrangement

Speciaal voor Marathon Eindhoven heeft Pullman Eindhoven Cocagne de volgende arrangementen samengesteld:

Donderdag 8 tot en met zondag 11 oktober 2020!

 1. Arrangement op basis van logies en ontbijt*

Superior éénpersoonskamer à € 110,00 per persoon per nacht

Superior tweepersoonskamer à € 65,00 per persoon per nacht

Deluxe éénpersoonskamer (twee lossen bedden) à € 125,00 per persoon per nacht

Deluxe tweepersoonskamer (twee lossen bedden) à € 72,50 per persoon per nacht

Deluxe éénpersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 125,00 per persoon per nacht

Deluxe tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 72,50 per persoon per nacht

 

 1. Arrangement op basis van logies, ontbijt en Pasta party*

Classic éénpersoonskamer à € 140,00 per persoon per nacht

Classic tweepersoonskamer à € 95,00 per persoon per nacht

Deluxe éénpersoonskamer (twee losse bedden) à € 155,00 per persoon per nacht

Deluxe tweepersoonskamer (twee losse bedden) à € 102,50 per persoon per nacht

Deluxe éénpersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 155,00 per persoon per nacht

Deluxe tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 102,50 per persoon per nacht

Uw gasten kunnen gebruik maken van een late check out, dit wil zeggen, tot 16:00 uur op zondag 11 oktober 2020. Hiervoor brengen wij uw gasten € 25,00 per kamer in rekening.

 

* Bovengenoemde kamerprijzen zijn inclusief het uitgebreide Amerikaanse ontbijtbuffet, service, BTW en exclusief toeristenbelasting à € 3,50 per persoon per nacht.

 

Crown Hotel Eindhoven (NL)

Speciaal voor de Marathon van Eindhoven 2020, heeft Crown Hotel Eindhoven de volgende arrangementen samengesteld voor vrijdag 9 oktober, zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober 2020:

 

Verblijf op basis van logies en ontbijt* op vrijdag 9 oktober 2020
Comfort kamer à € 89,00 per kamer per nacht

Superior kamer à € 99,00 per kamer per nacht
Executive kamer à €114,00 per nacht

 

Verblijf op basis van Logies en ontbijt* op zaterdag 10 oktober 2020
Comfort kamer à € 109,00 per kamer per nacht

Superior kamer à € 119,00 per kamer per nacht
Executive kamer à €134,00 per nacht


Uw gasten kunnen gebruik maken van een late check-out, dit wil zeggen, tot 14:00 uur (+ € 20,00) of tot 16:00 uur (+ € 40,00) op zondag 11 oktober 2020. Een late check-out is altijd op basis van beschikbaarheid.

* Bovengenoemde kamerprijzen zijn inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, BTW en zijn exclusief toeristenbelasting à € 3,50 per persoon per nacht.

 

Voor boekingen en reserveringen:

E-mail: reservations.crown@edenhotels.nl

Telefoon: +31 (0)40 23 58 256

Adres: Crown Hotel Eindhoven, Vestdijk 14-16, 5611 CC Eindhoven

 

 

Waar en wanneer is de Pasta Party?

Holiday Inn Eindhoven – Pastaparty

Holiday Inn Eindhoven is ideaal gelegen en vanuit alle windstreken gemakkelijk te bereiken. In een mum van tijd bevindt u zich in het bruisende centrum én de start van de Marathon van Eindhoven.  Een echte aanrader is de Pasta Party die zaterdag 10 oktober om 18:00 uur geserveerd wordt. Voor slechts

€ 18,00 p.p. bent u verzekerd van een energierijke maaltijd met o.a. stokbrood, yoghurt, salade, vruchtensappen en de keuze uit 2 soorten pasta’s. Mail naar meetings.eindhoven@edenhotels.nl om de pasta maaltijd in Holiday Inn direct te reserveren.

Crown Hotel Eindhoven – Pastaparty

Voor Brabantse gezelligheid en gastvrijheid moet u bij het Crown Hotel Eindhoven zijn. Het hotel met 137 kamers ligt midden in het bruisende stadscentrum en binnen 5 minuten lopen bevindt u zich op het centraal station. Een echte aanrader is de Pasta Party die zaterdag 10 oktober om 18:00 uur geserveerd wordt. Voor slechts € 18,00 p.p. bent u verzekerd van een energierijke maaltijd met o.a. stokbrood, yoghurt, salade, vruchtensappen en de keuze uit 2 soorten pasta’s. Mail naar meetings.eindhoven@edenhotels.nl om de pasta maaltijd in Crown Hotel Eindhoven direct te reserveren.

Komen er dit jaar weer motivatiebanieren door de stad te hangen?

Ja, ook in 2020 komen er weer motivatiebanieren. Samen met ontwerper Jelle Mastenbroek worden er 170 motivaties opgehaald die terug te zien zijn op banieren door de stad. Daarnaast wordt de finish omgetoverd tot een vlaggenzee en kunnen finishers direct worden gefeliciteerd door hun persoonlijke fans, via de gaten in de knuffelhekken. Hierdoor wordt een unieke finishervaring gecreëerd.

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?

De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag en een internationaal topsportevenement van dichtbij meemaken? Bekijk de spelregels eerst en kies op welke manier jij bij onze organisatie betrokken wilt zijn. Klik hier voor meer informatie.

Wat wordt er medisch geadviseerd?

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop
1. Als je problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Eindhoven 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.


Marathon Eindhoven: COVID-19 Update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het wel of niet doorgaan van de Marathon Eindhoven op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020 en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer