Praktische info

Praktische info

Account

Als je je hebt ingeschreven, heb je een bevestiging per e-mail met daarin jouw wachtwoord van jouw account ontvangen. Mocht je na jouw inschrijving jouw gegevens willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startnummer willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw Mylaps account.

Verzoeken tot annulering kunnen uitsluitend worden ingediend via het contactformulier.

Klik hier om in te loggen op jouw Mylaps account.

5KM4ALL

Op zaterdag vindt de 5KM4ALL plaats. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours af op een alternatieve wijze. Zo kun je wandelen of deelnemen met je rolstoel, handbike, step, een kinderwagen of als Nordic Walker. Iedereen mag meedoen, waarbij de snelheid wordt gelimiteerd op 15 km per uur. Klik hier om meer te lezen of in te schrijven.

Aftellende km-punten

Marathon Eindhoven powered by ASML is de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Bij de marathons worden de kilometerpunten aangegeven, zodat lopers weten hoever ze al hebben afgelegd. Bij andere sporten (denk bijvoorbeeld aan wielrennen) wordt de afstand tot de finishlijn gecommuniceerd. Door de introductie van ‘aftellende km-punten’, in combinatie met een motiverende spreuk, wil de Marathon Eindhoven de deelnemers een psychologisch voordeel bieden. Dus niet: ’36 km afgelegd, maar: ‘nog slechts 6 km’ te gaan. Alle onderdelen finishen op de Vestdijk. Dat betekent dat elke loper deze aftellende km-borden kan zien. Aangezien veel lopers de standaard 5 km-borden en -tijden graag willen zien, blijven deze behouden langs de parcoursen.

De aftellende km-punten werden in 2017 voor het eerst geïntroduceerd en waren een groot succes. Vorig jaar is het concept verder ontwikkeld en werden alle deelnemers vooraf gefaciliteerd met aangepaste tijdschema’s zodat zij exact wisten wanneer zij op welk moment moesten zijn om hun persoonlijke droomtijd te halen.

Wil jij weten wanneer je op welk (aftellende) km-punt moet zijn om jouw persoonlijke droomtijd te halen? Gebruik dan onze running calculator hieronder.

Running pace calculator

Enter your expected running pace or finish time below to calculate your personal split times.

: min/km
: :

Your finish time:
Average running pace:

Distance to go (km) Time
Afstanden

Tijdens de Marathon Eindhoven powered by ASML kun je deelnemen aan een van de volgende afstanden:

 • Marathon Eindhoven
 • Halve Marathon gepresenteerd door ED
 • Jumbo 10 km
 • Aon City Run 5 km
 • Mini Marathon 1 Mijl
 • Business Runs
 • 5KM4ALL
 • Wandeltocht (12,5 en 20 km)
Afstand wijzigen

Bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daarvan, plaats. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs tussen beide afstanden wordt voldaan.

Stappenplan voor wijzigen afstand

 1. Log in op je Mylaps account via het online inschrijfformulier op de website. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “race wijzigen”:
 3. Kies jouw nieuwe afstand en klik op "doorgaan".
 4. Bij wijziging naar een lagere afstand dan waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dan waarvoor ingeschreven is, dient u het verschuldigde bedrag af te rekenen door op "afrekenen" te klikken.
 5. Let op: wijzig jij jouw afstand na 11 september via het inschrijfformulier? Kom dan op de dag zelf nog naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op je startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het startvak van jouw nieuwe afstand.
Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Annuleren

Indien de deelnemer aan het onderdeel ‘Marathon’ of 'Halve Marathon' bij zijn inschrijving een annuleringsregeling heeft genomen, kan hij tot en met 11 september 2019 kosteloos zijn reeds betaalde inschrijfgeld en eventueel bestelde extra’s terug vragen. De eventuele betalingen gedaan voor het goede doel, Energy Lab en de annuleringsregeling worden niet gerestitueerd. Verzoeken tot annulering die na 11 september 2019 worden ingediend worden niet meer in behandeling genomen. Verzoeken tot annulering kunnen worden ingediend via het contactformulier.

Indien een deelnemer aan het onderdeel ‘10 km’, ‘5 km’, '5KM4ALL', ‘1 mijl’ of 'wandeltocht' is verhinderd aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd.

App

In aanloop van het evenement wordt de officiële Marathon Eindhoven app van een update voorzien. Download (App Store | Google Play) de officiële Marathon Eindhoven app voor:

 • Alle parcoursen
 • Plattegronden
 • Event info
 • Track & Trace (zaterdag 12 oktober worden de laatste deelnemers toegevoegd)
 • Selfie layers
Belgisch kampioenschap

Tijdens de Marathon Eindhoven powered by ASML vindt het Belgisch Kampioenschap plaats. Het Belgisch Kampioenschap is alleen voor deelnemers met de Belgische nationaliteit die een wedstrijdlicentie hebben van de VAL of LFBA. 

Bereikbaarheid

Bekijk hier de uitgebreide bereikbaarheidspagina. In aanloop naar het evenement wordt deze pagina van extra informatie voorzien. 

Business Runs

Tijdens de Marathon Eindhoven powered by ASML kun je met je collega's een sportieve topprestatie neerzetten door deelname aan de Business Runs. Deelname aan de Business Runs zorgt niet alleen voor een goede onderlinge sfeer maar ook voor gezonde en actieve werknemers die bruisen van de energie.

Deelnemen kan aan:

 • Business Estafette Marathon
 • Business Run Halve Marathon
 • Business Run 10 km

Wisselpunten Business Estafette Marathon
De Business Estafette Marathon is al vele jaren een bijzonder populair onderdeel van de Marathon Eindhoven. Vier collega's lopen hierbij in estafettevorm samen de hele marathonafstand af. De wissellocaties liggen op de High Tech Campus (wisselpunt 1, na 10,5km), op de Veldmaarschalk Montgomerylaan (wisselpunt 2, na 20,6km) en op de Gerretsonlaan (wisselpunt 3, na 31,6 km). De lopers lopen de volgende afstanden: 10,5 km, 10,1 km, 11 km en 10,6 km.

Praktische info
In aanloop van het evenement kun je hier de praktische informatie downloaden en digitaal of fysiek verspreiden binnen jouw organisatie.

Categorieën

De Organisator deelt de Deelnemer in een wedstrijdcategorie in op basis van geslacht en leeftijd op de dag van het Evenement. De navolgende categorieën worden onderscheiden.

CODE MANNEN LEEFTIJD
MSR 20 - 34
M35 35 - 39
M40 40 - 44
M45 45 - 49
M50 50 - 54
M55 55 - 59
M60 60 - 64
M65 65 - 69
M70 70 en ouder
CODE VROUWEN LEEFTIJD
VSR 20 - 34
V35 35 - 39
V40 40 - 44
V45 45 - 49
V50 50 - 54
V55 55 - 59
V60 60 - 64
V65 65 en ouder


Net als voorgaande jaren zijn er geldprijzen per leeftijdscategorie.

Masters kunnen kenbaar maken dat zij in de categorie senioren willen deelnemen. Deelname is slechts mogelijk in een categorie (of senior, of master).

Datum

De 36e Marathon Eindhoven powered by ASML wordt georganiseerd op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019.

Deadline inschrijving

Deelnemers aan de zondag kunnen inschrijven tot en met zaterdag 12 oktober 20:00 uur via het online inschrijfformulier, tenzij de startnummers eerder zijn uitverkocht. Betaling van je inschrijving vindt plaats door middel van iDeal. Let op: het is dus niet mogelijk om je op zondag 13 oktober op het wedstrijdsecretariaat of online nog in te schrijven. 

Douches

In Beursgebouw Eindhoven staan zondag douchewagens opgesteld. Er is dus een beperkte gelegenheid om te douchen.

Energy Lab

Nu je inschrijving rond is ga je de volgende stap zetten in jouw voorbereiding naar het marathonweekend. Wij kunnen jou hiermee helpen samen met de expertise van Energylab professionals en het geven van trainingscursussen. Hieronder lees je daar meer over.

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de Marathon Eindhoven. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.

Finish

De finish van alle onderdelen is op de Vestdijk.

Finishcertificaat

Elke finisher krijgt een persoonlijk downloadable finishcertificaat. Deze is te vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina.

Finishfoto

Marathon-Photos is de officiële fotograaf voor de Marathon Eindhoven powered by ASML. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.  

Goede doel

Loopevenementen vinden doorgaans mede plaats ter ondersteuning van goede doelen. Ook de Marathon Eindhoven powered by ASML vervult daarbij al vele jaren een belangrijke rol. In 2019 zijn het Jeugdsportfonds Eindhoven en KWF als goede doel aan de Marathon Eindhoven powered by ASML gekoppeld.

Graveren medaille

Wil je een uniek persoonlijk aandenken aan je deelname? De medaille die je ontvangt, kun je na de finish nog specialer laten maken. In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. De kosten hiervoor bedragen € 6,50. Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je jouw medaille na afloop laten graveren. De kosten bedragen dan € 8,00.

De stad van Winterman Sport vind je in het Beursgebouw.

Handleiding voor inschrijven Business Teams

Heb je hulp nodig bij het aanmaken of bij het inschrijven van een bestaande team? Lees dan deze praktische handleidingen door:

- Het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een team
- Het stappenplan voor het deelnemen aan een bestaande team

Handleiding voor inschrijven scholen/verenigingen

Heb je hulp nodig bij het aanmaken of bij het inschrijven van een bestaande groep? Lees dan deze praktische handleiding door:

- Het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een groep

Hotels

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne

A) Arrangement op basis van logies en ontbijt*
Classic éénpersoonskamer à € 105,00 per persoon per nacht
Classic tweepersoonskamer à € 62,50 per persoon per nacht
Superior éénpersoonskamer (twee lossen bedden) à € 115,00 per persoon per nacht
Superior tweepersoonskamer (twee lossen bedden) à € 67,50 per persoon per nacht
Deluxe éénpersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 125,00 per persoon per nacht
Deluxe tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 72,50 per persoon per nacht

B) Arrangement op basis van logies, ontbijt en Pasta party*

Classic éénpersoonskamer à € 135,00 per persoon per nacht
Classic tweepersoonskamer à € 92,50 per persoon per nacht
Superior éénpersoonskamer (twee losse bedden) à € 145,00 per persoon per nacht
Superior tweepersoonskamer (twee losse bedden) à € 97,50 per persoon per nacht
Deluxe éénpersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 155,00 per persoon per nacht
Deluxe tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) à € 102,50 per persoon per nacht

Uw gasten kunnen gebruik maken van een late check out, dit wil zeggen, tot 16:00 uur op zondag 13 oktober 2019. Hiervoor brengen wij uw gasten € 25,00 per kamer in rekening.

* Bovengenoemde kamerprijzen zijn inclusief het uitgebreide Amerikaanse ontbijtbuffet, service, BTW en exclusief toeristenbelasting à € 3,50 per persoon per nacht.

Voor boekingen en reserveringen:

Telefoonnummer voor boekingen: +31 (0)40 232 6160 

Inntel Hotels Art Eindhoven

Kamer inclusief pastabuffet op basis van 2 personen:

Een twee persoonskamer Art Kamer à € 197,00 voor de kamer per nacht
Een Twee persoonskamer Art jacuzzi Kamer à € 229,00 voor de kamer per nacht
Een Twee persoonskamer Loft Kamer à € 189,00 voor de kamer per nacht
Bovengenoemde kamerprijzen zijn inclusief het uitgebreide ontbijtbuffet, pastabuffet, service, BTW en exclusief toeristenbelasting à € 3,50 per persoon per nacht.

Marathon gasten kunnen gebruik maken van de douches in de spa. Daarnaast bieden we een tweede nacht aan voor €100,00 incl. ontbijt.

Voor boekingen en reserveringen:

Reserveer direct online
Email:  Reservationseindhoven@inntelhotels.nl
Telefoonnummer: +31 40 7513500

Crown Hotel Eindhoven 

Speciaal voor Marathon Eindhoven 2019 heeft Crown Hotel Eindhoven de volgende arrangementen samengesteld voor vrijdag 11 oktober, zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober 2019:

Verblijf op basis van Logies en ontbijt* op vrijdag 11 oktober 2019
Comfort kamer à € 84,00 per kamer per nacht
Superior kamer à € 94,00 per kamer per nacht
Executive kamer à €109,00 per nacht

Verblijf op basis van Logies en ontbijt* op zaterdag 12 oktober 2019
Comfort kamer à € 104,00 per kamer per nacht
Superior kamer à € 114,00 per kamer per nacht
Executive kamer à €129,00 per nacht


Uw gasten kunnen gebruik maken van een late check out, dit wil zeggen, tot 14:00 uur (+€ 20,00) of tot 16:00 uur (+€ 40,00) op zondag 13 oktober 2019. Een late check-out is altijd op basis van beschikbaarheid.

* Bovengenoemde kamerprijzen zijn inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, service, BTW en zijn exclusief toeristenbelasting à € 3,50 per persoon per nacht.

Voor boekingen en reserveringen:
Email: reservations.crown@edenhotels.nl
Telefoon: +31 (0)40 23 58 256
Adres: Crown Hotel Eindhoven, Vestdijk 14-16, 5611 CC Eindhoven

Inschrijven

De inschrijving voor de 36e editie van de Marathon Eindhoven op zaterdag 12 en zondag 13 oktober is geopend. Klik hier om je in te schrijven.

Kleding en tassen

We adviseren je in loopkleding aan de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags en drinkrugzakken) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid rondom de Marathon Eindhoven.

Kleedgelegenheid

Zaterdag 12 oktober
Op zaterdag 12 oktober zijn er geen kleedfaciliteiten.

Zondag 13 oktober
Op zondag 13 oktober vanaf 8.00 uur zullen alle kleedfaciliteiten, medische voorzieningen en de kledinginname worden ondergebracht in het Beursgebouw. Na afloop is er in het beursgebouw ook beperkt gelegenheid om te douchen. Let op dat je vóór 18.00 uur je tas weer opgehaald moet hebben.

Leeftijden

De minimale deelname leeftijden zijn:

 • Marathon Eindhoven: 20 jaar
 • Business Estafette Marathon: 16 jaar
 • Halve Marathon gepresenteerd door ED: 18 jaar
 • Business Run Halve Marathon: 18 jaar
 • Jumbo 10 km: 14 jaar
 • Business Run 10 km: 16 jaar
 • Aon City Run 5 km: 8 jaar
 • 5KM4ALL: 6 jaar
 • Wandeltocht: 6 jaar
 • Mini Marathon: 4 jaar
Massage

Op zondag 12 oktober krijgen marathonlopers na afloop de gelegenheid om zich in het Beursgebouw te laten masseren ter ontspanning van de spieren en ter verbetering van de doorbloeding. Door de massage worden afvalstoffen (waaronder lactaat) sneller uit het lichaam afgevoerd, met als gevolg een vermindering van de spierstijfheid en een sneller herstel van het lichaam. Deze service wordt aangeboden door de Stichting Massage voor Werk & Sport.

Medaille

Alle deelnemers ontvangen na hun finish een unieke herinneringsmedaille. Laat jouw medaille direct graveren na je finish! In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. De kosten hiervoor bedragen € 6,50. Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je jouw medaille na afloop laten graveren. De kosten bedragen dan € 8,00.

Medisch advies

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop
1. Als he problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Rotterdam 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.

Motivatiebanieren

De betrokkenheid en beleving vergroten van deelnemers en hun persoonlijke fans, door het finishgebied aantrekkelijker te maken.

De weg naar de finish begint al ver voor de start. Maanden wordt er door deelnemers getraind om tijdens de Marathon Eindhoven een goede prestatie te leveren. Of het doel nu is om überhaupt de finish te bereiken of om een snelle tijd te lopen; iedere deelnemer heeft een persoonlijk verhaal.

Samen met ontwerper Jelle Mastenbroek zijn 170 motivaties opgehaald die terug te zien zijn op banieren door de stad. Daarnaast wordt de finish omgetoverd tot een vlaggenzee en kunnen finishers direct worden gefeliciteerd door hun persoonlijke fans, via de gaten in de knuffelhekken. Hierdoor wordt een unieke finishervaring gecreëerd.

Aon Pacing Team powered by Runner ’s World

Het Aon Pacing Team powered by Runner’s World bestaat uit ervaren hardlopers die bij de marathon en halve marathon het juiste tempo aan de deelnemers aangeven. De groepen deelnemers worden ingedeeld op basis van streeftijden (naar aanleiding van de laatst gelopen tijd). De pacers dragen ook startnummers met daarop zichtbaar de gewenste eindtijd. Je kunt je vrijblijvend aansluiten bij de pacers.

Streeftijden pacers

De streeftijden voor de hele (M) en halve marathon (HM) zijn als volgt:

Vak Gewenste eindtijd (M)
B 3.00 uur
C 3.15 uur
D 3.30 uur
E 3.45 uur
F 4.00 uur
G 4.15 uur
H 4:30 uur
H 4:45 uur
H 5:00 uur

 

Vak Gewenste eindtijd (HM)
A 1.30 uur
B 1.35 uur
C 1.40 uur
D 1.45 uur
E 1.50 uur
F 1.55 uur
G 2.00 uur
G 2.05 uur
Pasta Party

Crown Hotel Eindhoven – Pastaparty

Voor Brabantse gezelligheid en gastvrijheid moet u bij het Crown Hotel Eindhoven zijn. Het hotel met 137 kamers ligt midden in het bruisende stadscentrum en binnen 5 minuten lopen bevindt u zich op het centraal station. Een echte aanrader is de Pasta Party die zaterdag 12 oktober om 18:00 uur geserveerd wordt. Voor slechts € 17,00 p.p. bent u verzekerd van een energierijke maaltijd met o.a. stokbrood, yoghurt, salade, vruchtensappen en de keuze uit 2 soorten pasta’s. Mail naar meetings.eindhoven@edenhotels.nl om de pasta maaltijd in Crown Hotel Eindhoven direct te reserveren.

Parcours

Bekijk hier de parcourskaarten.

Programma

Bekijk hier het volledige programma (onder voorbehoud van wijzigingen).

Shirt

Bekijk hieronder het shirt van de 36e editie van de Marathon Eindhoven.

Startnummer

Deelnemers op zaterdag lopen met een startnummer zonder tijregistratiechip. Deelnemers op zondag lopen op alle onderdelen met een startnummer incl. tijdregistratiechip. De voornaam wordt op het startnummer gedrukt indien de deelnemer voor 12 september is ingeschreven. Lees onderstaande informatie goed over het verkrijgen van jouw startnummer.

Zaterdag 12 oktober

Deelnemers aan de 5KM4ALL en de wandeltochten kunnen op zaterdag 12 oktober vanaf 9.00 uur het startnummer ophalen op Strijp-S.

Zondag 13 oktober

Startnummer ophalen

Indien je bij jouw inschrijving niet hebt gekozen voor startnummer thuis ontvangen, kun je jouw startnummer ophalen. Wij nodigen de contactpersonen van de Business Runs en scholen graag uit om de deelnamepakketten voor hun team(s) op te halen. Dat kan op onderstaande locatie en openingstijden.

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne (Cuyperszaal), Vestdijk 47 in Eindhoven

Business Runs/scholen

Maandag 7 oktober

van 09:00 tot 17:00 uur 

Business Runs/scholen

Dinsdag 8 oktober 

van 09:00 tot 17:00 uur

Ind. deelnemers

Woensdag 9 oktober 

van 10:00 tot 18:00 uur

Ind. deelnemers

Donderdag 10 oktober 

van 10:00 tot 18:00 uur

Ind. deelnemers

Vrijdag 11 oktober   

van 10:00 tot 18:00 uur


Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8 in Eindhoven

Zaterdag 12 oktober  van 10:00 tot 18:00 uur    
Zondag 13 oktober  van 08:00 tot 16:00 uur     


Voor de duidelijkheid willen wij aangeven dat de startpakketten per team afgehaald dienen te worden en dat de individuele startnummers door de coördinator verdeeld dienen te worden onder de deelnemers. 

Startnummer thuisgestuurd per post

Bij je inschrijving krijg je de optie om je startnummer thuisgestuurd te krijgen, dit is mogelijk tot en met 11 september. Let op: dit geldt alleen voor deelnemers met een postadres in Nederland. De startnummers worden vanaf eind september naar Post NL gestuurd, dus vanaf dan kun je jouw brievenbus in de gaten houden. Let op: door de drukte is het mogelijk dat het in de dagen daarna pas binnenkomt.

Startnummer overdragen

Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het evenement en toch een startnummer hebt gekocht, kun je je startnummer laten overschrijven op een andere naam. Hieronder lees je alle informatie. 

Overdragen met voornaam op startnummer

In verband met het bestellen van de startnummers is het overschrijven van een startnummer met bedrukking van voornaam mogelijk tot en met 11 september. Hierna worden de startnummers bedrukt en is het niet meer mogelijk jouw voornaam op het startnummer te drukken. 

Overdragen met naam in de online uitslagen

Het is na 11 september nog steeds mogelijk om je startnummer over te dragen zodat de naam in de uitslagen goed staat. Het startbewijs wordt dan per e-mail opgestuurd naar degene die staat ingeschreven en dient onderling te worden overdragen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de lopers. Het overdragen van startnummers kan t/m zaterdag 12 oktober en kan alleen via het online inschrijfformulier op de website. Het is niet mogelijk om dit ter plekke op het wedstrijdsecretariaat te regelen.

Let op: als de oud deelnemer heeft ingeschreven voor 12 september en ervoor gekozen heeft om het startnummer thuis te ontvangen, dan wordt het startnummer nog naar de oude deelnemer gestuurd met de naam van die persoon erop. Je dient zelf zorg te dragen van de juiste overdracht van het fysieke startnummer.

Stappenplan voor overdragen

 1. Log in op je Mylaps account via het online inschrijfformulier op de website. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”:
 3. Vul de naam en het email adres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 4. Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 5. De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 6. Als bij de laatste stap is betaald voor de overdracht is de overdracht geslaagd!

Betaling

De eventuele betaling voor het overnemen van het startnummer dient onderling geregeld te worden.

Startvakken

Bij de marathon en halve marathon wordt de indeling van de startvakken bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 11 september je verwachte eindtijd in te vullen. Vanaf 12 september worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: Wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. De aanduiding van de vakken gebeurt middels een kleur. In welk startvak je moet starten, is op je startnummer aangeduid met de kleur van het startvak.

Tassenafgifte

Zaterdag 12 oktober
Op zaterdag 12 oktober is tassenafgifte niet mogelijk.

Zondag 13 oktober
Op zondag 13 oktober vanaf 8.00 uur zullen alle kleedfaciliteiten, medische voorzieningen en de kledinginname worden ondergebracht in het Beursgebouw. Na afloop is er in het beursgebouw ook beperkt gelegenheid om te douchen. Let op dat je vóór 18.00 uur je tas weer opgehaald moet hebben.

Testlopen Eindhoven

Ook dit jaar organiseert Eindhoven Atletiek weer vier trainingslopen, bedoeld om je lange duurlopen geleidelijk uit te breiden.

Het is zeker niet de bedoeling dat je de trainingslopen in het tempo gaat lopen waarin je de wedstrijd wilt gaan lopen. Het trainingstempo ligt altijd  lager dan het wedstrijdtempo. Het tempo waarin  je je lange duurlopen doet moet makkelijk aanvoelen. Je moet het gevoel hebben dat je veel sneller zou kunnen maar dat hoeft, nee, mag dus niet!

Voor de deelnemers aan de hele marathon is het belangrijk dat de verste duurloop maximaal 3 uur bedraagt. Langer lopen heeft geen zin.   De belasting op je spieren en gewrichten wordt dan te groot.  Het duurt dan te lang voor je hersteld bent van deze lange training.  Het belangrijkste is dat je fit en goed uitgerust aan de start staat van De Marathon!

De trainingslopen zijn geschikt voor deelnemers aan de 10 kilometer, estafette-, halve- of hele marathon van Eindhoven.

In diverse tempogroepen en onder begeleiding van lopende en fietsende hazen worden oplopende afstanden gelopen. De testlopen bestaan uit meerdere ronden met doorkomst op de atletiekbaan in Eindhoven.

De data van de trainingslopen zijn als volgt:
• 7 juli – 1 tot 4 maal een route van 5 km 
• 28 juli – 1 tot 4 maal een route van 6,25 km
• 18 augustus – 1 tot 4 maal een route van 7,7 km
• 8 september – 1 tot 4 maal een route van 8,45 km


Er zit dus een mooie opbouw in naar de diverse afstanden van Eindhoven. Na iedere ronde komen we op de atletiekbaan langs waar verzorging is in de vorm van een waterpost en is er de mogelijkheid voor een snelle sanitaire stop. De verschillende tempogroepen vertrekken vanaf 09.00 uur vanaf de atletiekbaan in Eindhoven.

De tempo’s waaruit gekozen kan worden is (in minuten en seconden per kilometer):
• 4,37
• 4,59
• 5,20
• 5,41 (laatste testloop maximaal 4 x ronde van 7,7 km)
• 6,03 (laatste testloop maximaal 4 x ronde van 7,7 km)
• 6,24 (maximaal 3 ronden)
• 6,45 (maximaal 2 ronden)

Er zit steeds 3 weken tussen de testlopen. 3 weken na de laatste testloop kun je vervolgens deelnemen aan de parcoursverkenning van de Marathon Eindhoven.

Er is kleed- en douchegelegenheid en na afloop wordt er gezorgd voor een gratis broodje.


Je kunt je opgeven voor een of meerdere van deze testlopen door een mail te sturen aan actie@eindhovenatletiek.nl met vermelding van de data waarop je mee wilt lopen, de afstand en de snelheid die je wilt lopen en het IBAN nummer en woonplaats.

Iedereen is welkom om mee te trainen en de kosten bedragen € 4,00 per testloop.


Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met actie@eindhovenatletiek.nl

Tijdlimieten

Voor de Marathon Eindhoven powered by ASML gelden de volgende tijdslimieten:

Marathon Eindhoven    6 uur (21,1 km binnen 3.00)
Halve Marathon 3 uur 
10 km 2 uur
5 km 1 uur
5KM4ALL 2 uur
Tijdregistratie

MYLAPS BibTag
Alleen bij alle onderdelen van de Marathon Eindhoven op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Toiletten

Toiletten vind je bij de kleedaccommodaties, de start, de finish en op strategische plaatsen langs het parcours.

Trainingslopen

Halve Marathon

Atletiekvereniging Marvel in Boxtel biedt ook in 2019 een speciaal trainingsprogramma voor wie zich goed wil voorbereiden op de halve marathon, bij de Eindhoven Marathon. Ook niet-leden kunnen hieraan deelnemen. Ze krijgen dan een persoonlijke intake, een op maat gesneden programma en begeleiding van een ervaren trainster. Bovendien werken ze drie maanden lang samen met andere deelnemers toe naar de halve marathon in Eindhoven: wél zo gezellig. Het speciale programma begint in juli. Niet-leden kunnen al in juni instappen bij Marvel. Klik hier om meer te lezen over het trainingsprogramma.

Trainingsprogramma

Dit jaar hoef jij niet te kijken, maar kun jij deelnemen aan het leukste loopevenement gedurende het tweede weekend van oktober in Eindhoven. Hoe? Door deel te nemen aan het ONME (Op Naar Marathon Eindhoven) programma van Eindhoven Atletiek.

Het ONME programma wordt al ruim 10 jaar succesvol door Eindhoven Atletiek aan enthousiaste lopers en loopsters gegeven als voorbereiding op deelnemen aan met name de halve marathon van Eindhoven. Het programma is natuurlijk ook uitermate geschikt voor de overige afstanden die tijdens het Eindhoven Marathon weekend worden georganiseerd, zoals de 10 kilometer, de hele marathon of de estafette marathon.

Of dit nou jouw eerste halve marathon of 10K wordt of dat je gaat voor een nieuwe PR, het programma is ook geschikt voor jou! Door een combinatie van duurlopen en intervaltrainingen, ondersteund door loopscholing, word je voorbereid op deelname aan een van de gezelligste loopevenementen van de regio in het tweede weekend van oktober in Eindhoven.

Het ONME 2019 programma is op zaterdag 11 mei jl. gestart. Gedurende het ONME programma word je begeleid door ervaren looptrainers die je voorbereiden op het blessurevrij lopen van de halve marathon, de 10K of de hele marathon. De enige voorwaarde die we stellen om aan dit trainingsprogramma deel te kunnen nemen is dat je tenminste 30 minuten aaneengesloten kunt hardlopen.

Het ONME programma bestaat uit:

 • ONME Trainingen op zaterdagochtend om 10 uur;
 • Voorlichting en informatie over onder meer trainen en trainingsvormen;
 • Deelname aan een tweetal additionele gezamenlijke trainingen door de week, gedurende het ONME programma;

De centrale ONME trainingen zijn op zaterdagochtend om 10 uur afwisselend vanaf de baan van Eindhoven Atletiek en vanaf ’t Boshuys in Best. De trainingen worden gegeven aan meerdere tempogroepen. Er is dus vast een groep die bij jou past.

Wil je de uitdaging aangaan?
Schrijf je dan nu in via www.inschrijven.nl (Op Naar Marathon Eindhoven) en dan zien we je graag bij de ONME 2019 trainingen. Deelname aan het programma kan nog tot medio juni. Voor verdere vragen kun je terecht bij onme@eindhovenatletiek.nl.

Uitslagen eerdere edities

Bekijk de uitslagen van de Marathon Eindhoven 2018 hier.

Verzorging

Verzorging Marathon Eindhoven

Tijdens de Marathon Eindhoven zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) van sponsor AA Drink en water (beide in bekertjes) worden ingericht op ongeveer de volgende km-punten: 5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km. Daarnaast zijn er waterposten (bekertjes water + sponzen) voorzien op de volgende km-punten: 12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km. Direct na de finish is ook AA Drink-Iso Lemon, water en fruit beschikbaar. Vanaf 10 km wordt er elke 5 km fruit (bananen + sinaasappelen) aangeboden.

Voor recreanten aan de hele marathon is het mogelijk om voor bij de verzorgingsposten eigen drank aan te leveren. Dit kan worden aangeleverd in het beursgebouw vanaf zaterdag 12 oktober t/m zondagochtend 8:30 uur.

Hieronder het overzicht van de indeling van de verzorgingspost met het gedeelte eigen drank erin (eerste gedeelte van de post op elk 5 km punt). De drank voor de recreanten staan aan de linkerkant met op de eerste kraam de sortering voor de even startnummer (in oplopende volgorde) en de tweede kraam de oneven startnummers (in oplopende volgorde).

Verzorging Halve Marathon gepresenteerd door ED 

Bij de halve marathon is er elke +/- 5 km een verzorgingspost met water, sinaasappelen, bananen en Iso-Lemon van AA Drink (isotone sportdrank). Tussen de verzorgingsposten in zijn sponsposten ingericht. Hier worden sponsen uitgereikt en bekertjes water aangeboden. Voor alle afstanden geldt dat er na de finish water wordt uitgereikt door ‘Brabant Water’ en AA Drink - Iso Lemon. Vanaf 10 km wordt er elke 5 km fruit (bananen + sinaasappelen) aangeboden.

Verzorging Jumbo 10 km

Er staat een verzorgingspost op ongeveer 7,5 km. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van onze sponsor ‘Brabant Water’ en een flesje AA Drink-Iso Lemon.

Verzorging Aon City Run

Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van onze sponsor ‘Brabant Water’ en een flesje Iso-Lemon van sponsor AA Drink.

Verzorging Mini Marathon

Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water van onze sponsor ‘Brabant Water’ en een flesje Iso-Lemon van sponsor AA Drink.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing. Klik hier voor het volledige wedstrijdreglement. 

Wijzigen inschrijving

Bekijk voor meer informatie over het wijzigen van jouw inschrijving de algemene voorwaarden. Wil je jouw inschrijving wijzigen? Log in met jouw account via het online inschrijfformulier.

Wandelzoekpagina

Marathon Eindhoven heeft zich aangemeld op de kalender van wandelzoekpagina.nl. Voor meer informatie zie het evenement in de volgende.