2019

Onderstaande innovaties en projecten stonden tijdens Marathon Eindhoven 2019 centraal:

Aftellende km-punten

Marathon Eindhoven powered by ASML is de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Bij de marathons worden de kilometerpunten aangegeven, zodat lopers weten hoever ze al hebben afgelegd. Bij andere sporten (denk bijvoorbeeld aan wielrennen) wordt de afstand tot de finishlijn gecommuniceerd. Door de introductie van ‘aftellende km-punten’, in combinatie met een motiverende spreuk, wil de Marathon Eindhoven de deelnemers een psychologisch voordeel bieden. Dus niet: ’36 km afgelegd, maar: ‘nog slechts 6 km’ te gaan. Alle onderdelen finishten op de Vestdijk. Dat betekent dat elke loper deze aftellende km-borden kan zien. Aangezien veel lopers de standaard 5 km-borden en -tijden graag willen zien, blijven deze behouden langs de parcoursen.

De aftellende km-punten werden in 2017 voor het eerst geïntroduceerd en waren een groot succes. In 2018 is het concept verder ontwikkeld en werden alle deelnemers vooraf gefaciliteerd met aangepaste tijdschema’s. Wil jij weten wanneer je op welk (aftellende) km-punt moet zijn om jouw persoonlijke droomtijd te halen? Gebruik dan onze running calculator 

Running pace calculator

Enter your expected running pace or finish time below to calculate your personal split times.

: min/km
: :
Your finish time:
Average running pace:

Distance to go (km) Time

ARION

ARION is een next-generation gadget die de manier waarop je rent, zal veranderen. De geautomatiseerde coaching zal je naar een verbeterde looptechniek begeleiden. Dit helpt het letselrisico te verminderen en je prestaties en loopervaring te verbeteren.

Lees meer

Probefix Dynamic van USONO

ProbeFix Dynamic is een onderzoeksapparaat dat ultrasone metingen van hoge kwaliteit ondersteunt tijdens dynamische oefeningen. Hij wordt gebruikt in sporttrainingen, spierhersteloefeningen of tijdens algemene revalidatiepraktijken.

Lees meer

Samsung Gear Fit Pro 2

Gemaakt voor alle manieren waarop je traint. De waterdichte Gear Fit2 Pro helpt je gemotiveerd te blijven, een gezonde levensstijl te behouden en al je fitnessdoelen te bereiken - met of zonder je telefoon.

Lees meer

Goed dat je er bent finishconcept

De betrokkenheid en beleving vergroten van deelnemers en hun persoonlijke fans, door het finishgebied aantrekkelijker te maken.

De weg naar de finish begint al ver voor de start. Maanden wordt er door deelnemers getraind om tijdens de Marathon Eindhoven een goede prestatie te leveren. Of het doel nu is om überhaupt de finish te bereiken of om een snelle tijd te lopen; iedere deelnemer heeft een persoonlijk verhaal.

Samen met ontwerper Jelle Mastenbroek worden 170 motivaties opgehaald die voorafgaand en tijdens de Marathon Eindhoven terug te zien zijn op banieren door de stad. Daarnaast wordt de finish omgetoverd tot een vlaggenzee en kunnen finishers direct worden gefeliciteerd door hun persoonlijke fans, via de gaten in de knuffelhekken. Hierdoor wordt een unieke finishervaring gecreëerd.

Goed dat je er bent finishconcept

Nano4Sports

Nano4Sports’ heeft als doel om innovatie in het sport-, beweeg- en gezondheidsdomein in de grensregio te stimuleren en verder op de kaart te zetten. De nodige ingrediënten zijn alvast aanwezig: eminente technologische spelers, innovatieve bedrijven, excellente (top)sporters en coaches en een groot aantal recreatieve sporters. 

‘Vitaliteit & Prestatie’

Meting van kerntemperatuur tijdens inspanning. Ontwikkeling van warmteprofielen. Nulmeting naar getraindheid, gezondheid, en persoonskarakteristieken als basis voor tests, onderzoeken en interventies in de toekomst. Door Thijs Eijsvogels, Radboud UMC.

Typologieën hardlopers

In navolging van eerdere onderzoeken zetten Fontys Hogescholen en TU/e tests en interventies op om een steeds beter beeld te krijgen van de wensen, voorkeuren en behoeftes van de verschillende typen hardlopers.

Leisure sport intention-action gap

Angelique Witte (Masterstudent TU/e) werkte aan 3 interventies die ervoor moesten bijdragen dat mensen hun sportieve ambities ook daadwerkelijk omzetten in acties. In aanloop naar, tijdens en na afloop van Marathon Eindhoven deed Angelique onderzoek, testte haar prototypes en verzamelde feedback.

Deel jouw ideeën!

Heb jij ideeën, projecten of concepten die aansluiten bij onze ambitie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

Deel jouw idee