Innovation Lab


In 2017

Onderstaande innovaties en projecten stonden tijdens Marathon Eindhoven 2017 centraal:


Goed dat je er bent finishconcept

Ontwikkeling en introductie van het nieuwe finishconcept ‘Goed dat je er bent’, van ontwerper Jelle Mastenbroek. Geheel nieuwe beleving. Gebruik van persoonlijke motivaties, die o.a via 170 banieren terugkwamen in het straatbeeld van Eindhoven en in een vlaggenzee direct na de finish. Introductie van knuffelhekken. Laat je verrassen!

Lees meer
Goed dat je er bent finishconcept

ARION

ARION is een next-generation gadget die de manier waarop je rent, zal veranderen. De geautomatiseerde coaching zal je naar een verbeterde looptechniek begeleiden. Dit helpt het letselrisico te verminderen en je prestaties en loopervaring te verbeteren.

Lees meer

Probefix Dynamic van USONO

ProbeFix Dynamic is een onderzoeksapparaat dat ultrasone metingen van hoge kwaliteit ondersteunt tijdens dynamische oefeningen. Hij wordt gebruikt in sporttrainingen, spierhersteloefeningen of tijdens algemene revalidatiepraktijken.

Lees meer

Samsung Gear Fit Pro 2

Gemaakt voor alle manieren waarop je traint. De waterdichte Gear Fit2 Pro helpt je gemotiveerd te blijven, een gezonde levensstijl te behouden en al je fitnessdoelen te bereiken - met of zonder je telefoon.

Lees meer

Aftellende km-punten

Marathon Eindhoven powered by ASML was de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Dit moest de ervaring voor de deelnemers verbeteren en een psychologisch voordeel opleveren.

Lees meer

Nano4Sports

Nano4Sports’ heeft als doel om innovatie in het sport-, beweeg- en gezondheidsdomein in de grensregio te stimuleren en verder op de kaart te zetten. De nodige ingrediënten zijn alvast aanwezig: eminente technologische spelers, innovatieve bedrijven, excellente (top)sporters en coaches en een groot aantal recreatieve sporters. 

‘Vitaliteit & Prestatie’

Meting van kerntemperatuur tijdens inspanning. Ontwikkeling van warmteprofielen. Nulmeting naar getraindheid, gezondheid, en persoonskarakteristieken als basis voor tests, onderzoeken en interventies in de toekomst. Door Thijs Eijsvogels, Radboud UMC.

Typologieën hardlopers

In navolging van eerdere onderzoeken zetten Fontys Hogescholen en TU/e tests en interventies op om een steeds beter beeld te krijgen van de wensen, voorkeuren en behoeftes van de verschillende typen hardlopers.

Leisure sport intention-action gap

Angelique Witte (Masterstudent TU/e) werkte aan 3 interventies die ervoor moesten bijdragen dat mensen hun sportieve ambities ook daadwerkelijk omzetten in acties. In aanloop naar, tijdens en na afloop van Marathon Eindhoven deed Angelique onderzoek, testte haar prototypes en verzamelde feedback.


Deel uw ideeën!

Heeft u ideeën, projecten of concepten die aansluiten bij onze ambitie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

Deel uw idee