Nieuws

Alle uitslagen en foto's staan online

13-10-2019

Het centrum van Eindhoven was weer het decor voor duizenden lopers die deelnamen aan de Marathon Eindhoven 2019. Jong en oud, die startten op de Wandelentochten, 5KM4ALL, Mini Marathon, AON City Run, Jumbo 10 KM, Halve Marathon en Hele Marathon, beleefden op zaterdag 12 en zondag 13 oktober het marathon weekend in Eindhoven. Alle uitslagen van dit weekend en de eerste foto's staan online op Facebook.

Lees meer
Alle uitslagen en foto's staan online

Veel persoonlijke records gelopen tijdens zonnige editie Marathon Eindhoven

12-10-2019

De 30-jarige Laban Mutai heeft de 36e editie van de Marathon Eindhoven op zijn naam geschreven in een tijd van 2.06.40. Hij verbeterde daarmee zijn persoonlijke record met bijna één minuut. De Keniaan eindigde vorig jaar nog als tweede in de Marathon Eindhoven. Zijn concurrenten Reuben Kerio en John Lagat, werden respectievelijk nummers 2 en 3 en hebben een uitzonderlijke prestatie neergezet. Deze nog jonge atleten kwamen vlak na elkaar over de finish en liepen beiden hun personal best, te weten 2.07.00 en 2.07.11. Lagat verbeterde zijn beste marathontijd met meer dan drie minuten.

Lees meer
Sfeerverslag

Speciaal ontworpen hardloopshirt maakt dichtstbijzijnde AED zichtbaar tijdens Marathon Eindhoven

11-10-2019

Drie hardlopers dragen tijdens de Marathon Eindhoven van zondag 13 oktober een speciaal voor Philips ontworpen hardloopshirt dat de afstand tot de dichtstbijzijnde AED zichtbaar maakt. Het gezondheidstechnologiebedrijf vraagt hiermee aandacht voor het belang van zogenaamde 6-minutenzones. Dat is een zone waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen de cruciale 6 minuten kunnen worden gereanimeerd. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste overlevingskans. Philips stelt zich als doel om Nederland hartveiliger te maken en trapt de landelijke bewustwordingscampagne af tijdens de Marathon Eindhoven.

Lees meer
Hardloopshirt AED

Technologie in de sport: vloek of zegen?

1-10-2019

De technologische ontwikkelingen in de topsport gaan snel en vinden steeds vaker hun weg naar de recreatieve gebruiker. Is dat een positieve ontwikkeling of moeten we hierop extra alert zijn? Tijdens een openbaar college gaan Fontyslectoren Steven Vos (lector Move to Be) en Colette Cuijpers (lector Recht en Digitale Technologie) in op dit onderwerp. Het college is gratis en vindt plaats op donderdag 10 oktober in Fontysgebouw TQ op STRIJP-T in Eindhoven. Inloop vanaf 19.00 uur. 

Lees meer
Technologie in de sport: vloek of zegen?

Download de Marathon Eindhoven app

30-9-2019

De Marathon Eindhoven app is vernieuwd. Hierin is alle event info in een handomdraai te bekijken. Ook is er dit jaar weer een live-stream in de app. Volg alle actie live in de app op zondag 13 oktober vanaf 10.00 uur. Ook zijn deelnemers zondag 13 oktober live te volgen via ‘Live tracking’. Zo kunnen toeschouwers direct zien waar de lopers zich op het parcours bevinden. Zaterdag 12 oktober worden de laatste deelnemers aan de app toegevoegd. Download de app via Google Play of in de App Store.

Lees meer
Download de Marathon Eindhoven app

RENEWI Plogging Run nieuw onderdeel Marathon Eindhoven weekend

26-9-2019

Op zaterdag 12 oktober wordt de eerste Renewi Plogging Run georganiseerd in Eindhoven. Met de introductie van de Renewi Plogging Run wil de organisatie van Marathon Eindhoven de stad klaarmaken voor het marathonweekend. Het moet meteen de langste plogging run ooit worden.

Lees meer
RENEWI Plogging Run nieuw onderdeel Marathon Eindhoven weekend

Unieke spaaractie bij lokale Jumbo-filialen in en rond Eindhoven

29-8-2019

Zondag 13 oktober 2019 vindt de tweede editie plaats van de “Jumbo 10 km” als onderdeel van de Marathon Eindhoven. Jumbo heeft als titelsponsor heel bewust voor de 10 km gekozen omdat dit bij uitstek een afstand is die toegankelijk is voor heel veel mensen. Jumbo wil haar klanten en medewerkers helpen lekker en gezond te eten en te leven. Voor een gezonder leven zijn gezond eten en beweging erg belangrijk. Alle Jumbo winkels in Eindhoven, Veldhoven en Son hebben dan ook de handen in één geslagen met de organisatie van de Marathon Eindhoven om klanten én medewerkers te helpen in de voorbereiding naar het evenement.

Lees meer
Unieke spaaractie bij lokale Jumbo-filialen in en rond Eindhoven

Kim Dillen en Khalid Choukoud doen Olympische limietpoging tijdens 36e Marathon Eindhoven

4-7-2019
Via Eindhoven naar Tokyo.

De 36e Marathon Eindhoven, powered by ASML krijgt met de komst van de Eindhovense topatlete Kim Dillen en de Hagenees Khalid Choukoud twee Nederlandse topatleten aan de start, die op jacht gaan naar de Olympische marathonlimiet voor Tokyo 2020. Dillen hoopt in Eindhoven onder de 2 uur 28 minuten en 30 seconden te lopen. Choukoud dient te voldoen aan de limiet van 2 uur 11 minuten en 30 seconden.

Lees meer
Dillen en Choukoud doen limietpoging