Nieuws

36e Marathon Eindhoven: 12 & 13 oktober 2019

Save the date! Ook in 2019 zal Marathon Eindhoven plaatsvinden in het tweede weekend van oktober. Zet daarom alvast zaterdag 12 en zondag 13 oktober in je agenda! 

36e Marathon Eindhoven: 12 & 13 oktober 2019

BEKIJK DE UITSLAGEN, FOTO'S EN LEES HET SFEERVERSLAG

Alle uitslagen staan nu online! Gefeliciteerd met jullie prestaties! We hebben genoten. Bekijk ook de foto's in het Facebook-album en lees het sfeerverslag.

Bekijk de uitslagen en foto's
Uitslagen, foto's en sfeerverslag

De 35e Marathon Eindhoven is een prachtige overwinning geworden voor Elisha Kipchirchir Rotich

De 28-jarige Keniaanse atleet finishte de Marathon Eindhoven in warme weersomstandigheden in een tijd van 02:07:32 en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record. Landgenoot Laban Mutai moest het onderspit delven tegen Kipchirchir Rotich en kwam als tweede binnen in 02:07:37. Derde werd Keniaan Vincent Kipsang Rono. Hij finishte in 02:07:50. Ook nummer twee en drie liepen een persoonlijk record.

De kopgroep kwam halverwege door in 1:03:06 na een stabiele eerste 21,1 km. De Keniaanse haas Dominic Kiptarus voerde het tempo aan en leidde de kopgroep. Met nog twaalf kilometer te gaan, maakten Kipsang Rono, Kipchirchir Rotich, Mutai en Too zich los van de kopgroep. Toen ontstond er een tactisch spel waardoor het tempo iets zakte. Tot aan 38 km liepen ze samen. In de laatste kilometers versnelden Kipchirchir Rotich gevolgd door Mutai. Tot de laatste kilometer had Kipchirchir Rotich tegenstand van zijn landgenoot Mutai. Toch eiste hij de zege voor zich op met een tijd van 02:07:32. Mutai finishte een paar seconden later in 02:07:37. Als derde kwam Kipsang Rono met 02:07:50 over de eindstreep. Alle drie liepen een persoonlijk record.

Bij de vrouwen was de Belgische Nina Lauwaert oppermachtig. Samen met de Keniaanse Betty Chepteling hadden zij al een royale voorsprong op de concurrenten. Op 02:30:24 passeerde Lauwaert de finishlijn op de sfeervolle Vestdijk. Vlak daarachter finishte Chepteling in 02:31:16. Derde werd de Belgische topatleet Karen van Proeyen met 02:39:48.

Winnaar Marathon Eindhoven

Philips en Usono testen Lumify met ProbeFix Dynamic tijdens “meest innovatieve marathon ter wereld”

Tijdens de Marathon Eindhoven op zondag 14 oktober testen Philips en Usono samen het draagbare echoapparaat Lumify in combinatie met de nieuwe ProbeFix Dynamic. De samenwerking is onderdeel van het ‘Innovation Lab’ van de marathon en draagt bij aan de ambitie om de meest innovatieve marathon ter wereld te worden.  

De Eindhovense startup Usono werkt samen met Philips en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aan een nieuwe manier om spieren te monitoren met echografie. Tijdens de marathon zullen vier deelnemers met de nieuwste versie van de ProbeFix Dynamic deelnemen.

Het doel is om elke kilometer een echo-filmpje van 10 seconden te maken van de bovenbeenspieren van de lopers. Op deze manier verwachten de partijen de verzuring van de spieren beter in beeld te kunnen brengen en zo beter te begrijpen wat de impact van intensief sporten op het lichaam is.

Lees meer
Philips en Usono testen Lumify

Doe mee aan onderzoek!

Betere prestaties door op tijd voldoende te drinken

Als je rent verlies je vocht, vaak veel vocht. De temperatuur van je lichaam stijgt en die warmte moet weg. Je gaat zweten en je verliest vocht. Je lichaam bestaat voor zo’n zestig procent uit vocht, wat nodig is om te kunnen functioneren. Het is eigenlijk heel logisch dat je je vochtverlies zo snel mogelijk moet aanvullen anders dan functioneer en presteer je minder. Toch rennen veel mensen de drankposten met de flesjes energydrank voorbij. Mensen drinken te weinig, vertelt trainer/coach Frank Heldoorn. Hij wil mensen bewust maken van de noodzaak om te drinken. Tijdens de Marathon Eindhoven onderzoekt hij het vochtverlies. Deelnemers aan de hele en halve marathon kunnen zich zondag ter plekke aanmelden.

Lees meer
Onderzoek

Nieuw: live-stream in de app

Nieuw! We hebben dit jaar ook een live-stream in de 'Marathon Eindhoven' app. Volg alle actie live in de app op zondag 14 oktober vanaf 10.00 uur! Daarnaast is ook Live-Tracking weer beschikbaar in de app. Je kunt tot maar liefst 25 lopers volgen over alle afstanden. Zaterdag worden de laatste deelnemers aan de app toegevoegd. Download de app via Google Play of in de App Store.

Download app
Nieuw: live-stream in de app

Bereken jouw persoonlijke doorkomsttijden voor de aftellende km-punten

De aftellende km-punten werden in 2017 voor het eerst geïntroduceerd en waren een groot succes. Dit jaar is het concept verder ontwikkeld en worden alle deelnemers vooraf gefaciliteerd met aangepaste tijdschema’s zodat zij exact weten wanneer zij op welk moment moeten zijn om hun persoonlijke droomtijd te halen.

Wil jij weten wanneer je op welk (aftellende) km-punt moet zijn om jouw persoonlijke droomtijd te halen? Gebruik onze running calculator.

Running calculator
Bereken jouw persoonlijke doorkomsttijden

Traditioneel sterk deelnemersveld: 2.06-tijd is het doel!

Keniaan Kirwa, samen met Ethiopiërs Assefa en Robi, favoriet

Op zondag 14 oktober staan er weer atleten van internationaal topniveau aan de start bij de 35e Marathon Eindhoven. Het doel: een spannende wedstrijd en een 2.06-tijd. Favorieten voor de overwinning zijn Felix Kirwa (KEN), vorig jaar nog tweede in 2:06.13, Belay Assefa (ETH), 3e tijdens Marathon Eindhoven 2013 en Deriba Robi (ETH), goed voor een persoonlijk record van 2.05:58 gelopen tijdens Marathon Eindhoven 2015.

Lees meer
Traditioneel sterk deelnemersveld: 2.06-tijd is het doel!

Vernieuwde parcoursen zaterdagavond

De parcoursen van de 5KM4ALL en de Jumbo 10 km run by night zijn vernieuwd. In verband met de lichtjesroute waren een aantal wijzigingen noodzakelijk. Op de vernieuwde parcoursen met meer muziek, aftellende km-punten, de start op de Pastoor Petersstraat en de finishlijn op de Vestdijk, belooft de zaterdagavond een waar spektakel te worden. De vernieuwde routes zijn nu op onze website bekijken.

Bekijk parcoursen
Vernieuwde parcoursen zaterdagavond

Wat is jouw marathon motivatie?

Elke (halve) marathonloper heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen redenen om te gaan hardlopen. Wij zijn benieuwd naar jouw motivatie om de finish te halen. Deel die van jou met ons en wie weet zie je jouw motivatie wel op één van de 170 grote banieren die terugkomen in een heuse vlaggenzee bij de finish en die we drie weken lang door de stad ophangen rondom de Marathon Eindhoven powered by ASML.

Veel succes met de laatste trainingen en laat je tijdens de Marathon Eindhoven powered by ASML motiveren door de vele banieren!

Deel jouw motivatie
Wat is jouw marathon motivatie?

Jumbo is jouw partner in de voorbereiding en supporter van alle deelnemers

Komende weken staat de Eindhoven Marathon en ‘de Jumbo 10km by night’ in het bijzonder, centraal in alle Jumbo winkels in Eindhoven, Veldhoven en Valkenswaard. Gezonde voeding en vitaliteit vinden we belangrijk voor onze klanten en onze medewerkers. We zijn daarom ook trotse sponsor van het grootste sportevenement van Zuid-Nederland en de Jumbo 10km run by night. We weten inmiddels hoe cruciaal de rol van goede voeding is bij een optimale voorbereiding en bij Jumbo maken we gezond en lekker eten graag toegankelijk voor iedereen.

Om alle Jumbo klanten een handje te helpen in de voorbereiding maak je vanaf woensdag 8 augustus 10 weken lang kans op sportieve hardloop-gadgets die je bij aankoop van verschillende actieproducten in de winkel kunt winnen. We verloten 250 prijzen waaronder waardebonnen van Runnersworld (twv 150eu), sporthorloges, deelnamebewijzen voor de 10km, boodschappenpakketten en nog veel meer sportieve prijzen die jou en je vrienden helpen om je optimaal voor te bereiden.

Jumbo is jouw partner in de voorbereiding en supporter van alle deelnemers.

Jumbo is jouw partner in de voorbereiding en supporter van alle deelnemers

Jumbo Supermarkten titelsponsor van de 10 km

Jumbo Supermarkten wordt aankomende editie titelsponsor van de 10 km-afstand bij de Marathon Eindhoven. Vanaf heden draagt deze afstand de naam Jumbo 10 km run by night. Dit jaar kent de 10 km een vernieuwde opzet met een aangepast en verbeterd parcours en de finish is terug op de beroemde Vestdijk. Jumbo Supermarkten past uitstekend bij de ambitie van de Marathon Eindhoven om het programma van de zaterdagavond verder uit te laten groeien tot een unieke loopfeest van een groots weekendevenement.

Jumbo Supermarkten en Marathon Eindhoven streven naar een gezonde leefstijl waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Daarom is gekozen om sponsor te worden van het grootste sportevenement van Zuid-Nederland. Jumbo wordt ‘partner in de voorbereiding en supporter van alle deelnemers. Weinig tijd om te trainen, wij bezorgen al de boodschappen bij u thuis’.

Jumbo Supermarkten titelsponsor van de 10 km

Breaking4

Heb je als doelstelling om dit jaar tijdens de Marathon Eindhoven onder de magische grens van 4 uur te finishen? Ben je gemotiveerd om samen met onze Energy Lab coaches een intensief coachingstraject van 4 maanden te volgen? Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar voor dit unieke traject, dus schrijf je nu in!

Meer informatie
Breaking4

Alle inschrijvingen zijn open!

Alle inschrijvingen voor de 35e editie van de Marathon Eindhoven powered by ASML zijn nu open! Kies jouw afstand en schrijf je in. Al tientallen jaren is de Marathon Eindhoven powered by ASML een feest voor, door en van de stad. Het grootste sportevenement van Noord-Brabant wordt gesteund door de Eindhovenaren, gemeente, honderden vrijwilligers en natuurlijk de lopers. Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs alle highlights van de stad zoals het Philips Stadion, Strijp-S, Evoluon en High Tech Campus. De sfeervolle finish op de Vestdijk zul je als loper niet snel vergeten. Marathon Eindhoven powered by ASML is van de stad. Marathon Eindhoven powered by ASML is Onze Trots.

Schrijf je hier in
Alle inschrijvingen zijn open!

Jubileumeditie

13 & 14 oktober

De 35e editie van de Marathon Eindhoven powered by ASML is op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018. De inschrijving gaat in april open, houd hiervoor onze website en social media in de gaten. Bekijk alvast alle informatie over deelnemen aan de Marathon Eindhoven powered by ASML

Jubileumeditie

Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende weken wordt de website verder uitgebreid.

Nieuwe website online