Nieuws

Jumbo ook in 2019 titelsponsor van de 10 km van de Marathon Eindhoven

13-6-2019

Zondag 13 oktober 2019 vindt de tweede editie plaats van de “Jumbo 10 km” als onderdeel van de Marathon Eindhoven. Jumbo kiest als titelsponsor heel bewust voor de 10 km omdat dit bij uitstek een afstand is die toegankelijk is voor heel veel mensen. Jumbo wil haar klanten en medewerkers helpen lekker en gezond te eten en te leven. Voor een gezonder leven zijn gezond eten en beweging erg belangrijk. Alle Jumbo winkels in Eindhoven, Veldhoven en Son hebben dan ook de handen in één geslagen met de organisatie van de Marathon Eindhoven om klanten én medewerkers te helpen in de voorbereiding naar het evenement. Het doel is om zoveel mogelijk deelnemers aan de start te krijgen.

Lees meer
Jumbo ook in 2019 titelsponsor van de 10 km van de Marathon Eindhoven

Wat is jouw motivatie om te finishen?

13-6-2019

De Marathon Eindhoven powered by ASML komt steeds dichterbij. Wij zijn benieuwd naar waarom jij de finish wilt halen. Deel jouw motivatie met ons via onderstaand formulier en wie weet zie je jouw motivatie wel op één van de 170 grote banieren die terugkomen in een heuse vlaggenzee bij de finish en die we drie weken lang door de stad ophangen rondom de Marathon Eindhoven powered by ASML.

Lees meer
Marathon motivaties

Inschrijving 36e Marathon Eindhoven geopend

1-5-2019

Traditiegetrouw vindt de Marathon Eindhoven plaats in het tweede weekend van oktober. Op zaterdag 12 oktober wordt er gewandeld en staat ook de 5KM4ALL op het programma. Op zondag 13 oktober vinden de Mini Marathon, City Run 5 km, Halve Marathon en Marathon plaats. Nieuw is dat de Jumbo 10 km ook op zondagmiddag plaats vindt. De organisatie kijkt uit naar een prachtige editie, voor en door de stad Eindhoven. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk.

Lees meer
Inschrijving 36e Marathon Eindhoven geopend

36e Marathon Eindhoven: 12 & 13 oktober 2019

28-11-2018

Save the date! Ook in 2019 zal Marathon Eindhoven plaatsvinden in het tweede weekend van oktober. Zet daarom alvast zaterdag 12 en zondag 13 oktober in je agenda! De inschrijving voor de 36e editie opent in het voorjaar. De exacte datum wordt later bekendgemaakt.

Lees meer
36e Marathon Eindhoven: 12 & 13 oktober 2019

Bekijk de uitslagen, foto's en het sfeerverslag

14-10-2018

Alle uitslagen staan nu online! Gefeliciteerd met jullie prestaties! We hebben genoten. Bekijk ook de foto's in het Facebook-album en lees het sfeerverslag.

Lees meer
Uitslagen, foto's en sfeerverslag

De 35e Marathon Eindhoven is een prachtige overwinning geworden voor Elisha Kipchirchir Rotich

14-10-2018

De 28-jarige Keniaanse atleet finishte de Marathon Eindhoven in warme weersomstandigheden in een tijd van 02:07:32 en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record. Landgenoot Laban Mutai moest het onderspit delven tegen Kipchirchir Rotich en kwam als tweede binnen in 02:07:37. Derde werd Keniaan Vincent Kipsang Rono. Hij finishte in 02:07:50. Ook nummer twee en drie liepen een persoonlijk record.

 

Lees meer
De 35e Marathon Eindhoven is een prachtige overwinning geworden voor Elisha Kipchirchir Rotich

Philips en Usono testen Lumify met ProbeFix Dynamic tijdens “meest innovatieve marathon ter wereld”

11-10-2018

Tijdens de Marathon Eindhoven op zondag 14 oktober testen Philips en Usono samen het draagbare echoapparaat Lumify in combinatie met de nieuwe ProbeFix Dynamic. De samenwerking is onderdeel van het ‘Innovation Lab’ van de marathon en draagt bij aan de ambitie om de meest innovatieve marathon ter wereld te worden. 

 

Lees meer
Philips en Usono testen Lumify met ProbeFix Dynamic tijdens “meest innovatieve marathon ter wereld”

Doe mee aan onderzoek!

11-10-2018
Betere prestaties door op tijd voldoende te drinken

Als je rent verlies je vocht, vaak veel vocht. De temperatuur van je lichaam stijgt en die warmte moet weg. Je gaat zweten en je verliest vocht. Je lichaam bestaat voor zo’n zestig procent uit vocht, wat nodig is om te kunnen functioneren. Het is eigenlijk heel logisch dat je je vochtverlies zo snel mogelijk moet aanvullen anders dan functioneer en presteer je minder. Toch rennen veel mensen de drankposten met de flesjes energydrank voorbij. Mensen drinken te weinig, vertelt trainer/coach Frank Heldoorn. Hij wil mensen bewust maken van de noodzaak om te drinken. Tijdens de Marathon Eindhoven onderzoekt hij het vochtverlies. Deelnemers aan de hele en halve marathon kunnen zich zondag ter plekke aanmelden.

Lees meer
Doe mee aan onderzoek!